Austria şi Ungaria s-au împărţit la Ialta în mod egal între marile puteri, deţinând astăzi nodul european strategic al energiei şi gazelor naturale 

Căutaţi ceva?

Articol nou: Voievozii noului imperiu austriac

---

 

 VOIEVOZII NOULUI IMPERIU AUSTRIAC

 

               Toată suflarea gazetărească până mai ieri obedientă băsescului, s-a repezit acum contra lui pe lucruri care au devenit în ziua de astăzi obişnuite şi în consecinţă au devenit şi minore ca interes public: ştergerea zilnică la fund a preşedintelui cu constituţia ţării, amplificarea prin intermediul fratelui  său a contrabandei cu armament, instalarea „prietenelor” sale în fruntea ministerelor turismului şi tineretului pentru dirijarea sumelor necesare avansării odraslei celei mici ca figură exotică alături de „Jiji Becali” în Parlamentul European, insistenţele pentru repunerea la conducerea ţării a unei clici populiste demisă legal şi normal de majoritatea parlamentară, folosirea prerogativelor instituţiei prezidenţiale, a personalului său mai stufos decât parlamentul însuşi şi a serviciilor secrete pentru propaganda electorală proprie.

Suflarea gazetărească abia dacă mai scapă, pe ici pe colo adevărul fiind diversionist lucrată şi înăbuşită de aceste teme, ultima temă fiind  restrângerea numerică a parlamentului pentru a fi mai uşor manipulat şi a face imposibil de a mai intra acolo şi oameni cinstiţi care prin onestitatea lor împiedică băsescul în nebunia lui.    

Doar două-trei jurnale reiau dezvăluirile din cartea „Puterea din umbră” a lui Ovidiu Eduard Ohanesian, şi în ciuda notorietăţii extraordinare a jurnalistului tot două-trei televiziuni pun accent pe confirmarea spuselor jurnalistului că „băsescul” reprezintă astăzi la nivel mondial o marionetă americană ce a înlocuit „iliescul”, o veche marionetă rusească. Ce amnezie o fi cuprins mass-media românească când se vede cu „ochiul liber” faptul că lumea s-a reîmpărţit în noi sfere de influenţă după căderea comunismului? Să fi uitat că împărţeala de la Ialta a fost reiterată în unele cazuri şi la Malta şi că beneficiarii au fiecare câte o felie egală din acţiunile Germaniei, Austriei, Ungariei şi Iugoslaviei? Şi atunci, de ce n-ar acţiona fantomele lui Stalin, Roosevelt şi Winston Churchill, ce învârt azi capitalul mondial, pentru resuscitarea Imperiului Austriac şi folosirea lui ca prim pinten pentru promovarea intereselor Băncii Mondiale în Europa Centrală şi de Sud-est Germania fiind destul de ocupată cu estul ei, Polonia şi ţările baltice?

 Pentru că ăsta este secretul care se ascunde în spatele campaniilor de presă anti-băsescu: lumea nu trebuie să afle că Imperiul Austriac s-a întins nu numai peste Transilvania ci peste toată România şi în întreaga regiune balcanică, până la greci. Lumea nu trebuie să afle că gaşca băsesciană de securişti a reuşit „performanţa” de a ne copleşi ţara în faţa străinătăţii, de a nu ne mai recunoaşte România ca fiind a noastră, că vremea oamenilor cinstiţi, neimplicaţi în afaceri, vremea idealiştilor care ţin la naţiunea lor din principiu respingând snobismul copierii modelelor străine a trecut.

Poporul nostru, unul dintre popoarele cele mai „dresate” ale lumii gata oricând să cânte la semnul puterii, i se trage obedienţa încă din vremurile totalitarismului. El priveşte acum năuc şi nepăsător la tot ce se întâmplă pentru că i s-a inoculat mereu subliminal pe toate căile mass-media, zi de zi, minut de minut, conduita lui viitoare relativ la „puterea din umbră”. Spionii Securităţii ceauşiste reşapaţi şi stăpânii lor marionete politice ale capitalului mondial au devenit voievozi puşi de Noul Imperiu Austriac peste provincia România.

Acest scenariu mizerabil al voievozilor marii oligarhii mondiale care pasc România în nesimţire, se întâmplă pentru a doua oară în România postdecembristă după aşa zisa „tranziţie” şi aceea „privatizare” despre care românii au avut destul timp să-i afle adevăratul nume: furt oficializat prin lege. Pentru a doua oară s-a declanşat scenariul împrumutului FMI „pentru ţară” cu scopul bine ascuns de a sprijini băncile austriece care la rândul lor vor sprijini infrastructura militară americană şi-i vor asigura combustibilul necesar.

Ca voievod în Noul Imperiu Austriac şi lacheu american, Băsescu îşi face azi jocul în văzul lumii fără să-i pese barem o clipă de dreapta judecată a istoriei având acum totul la cheremul lui: justiţie, securitate, armată, parlament, presă.

     Citiţi mai departe

 

 

IMPORTANT!

BRÂNCUŞI ARE NEVOIE DE NOI!

 

Galeriile de artă Saatchi fac un clasament cu cei mai renumiţi artişti din sec XX. BRANCUSI era pe locul doi la trei sute de voturi distanţă de Picasso dar conform unui e-mail primit la publicaţiile ARP, a fost depunctat cu două mii puncte iniţial pe motiv ca NU era votat din România. Copiaţi ce scrie in această căsuţă text şi trimiteţi mesaj tuturor prietenilor dvs.! Să arătăm că încă mai suntem români patrioţi, că ne pasă de artiştii noştri! Vă ia doar câteva secunde să votaţi aici:

http://www.saatchi-gallery.co.uk/artvote

pentru a ridica pe Brâncuşi de pe locul 18, unde a fost retrogradat, pe locul lui de onoare, două mii puncte fac două mii de români uniţi, fac două mii de calculatoare. (Nu se poate vota de pe un calculator de mai multe ori)  Votaţi Brâncuşi! Din cinci sute de artişti câţi sunt acolo... pe lista celor mai buni, doar Constantin Brâncuşi este din partea României... chiar merita sa îl votam... e doar la un clic.

Lucrările lui Brâncuşi în imaginile de sus:

Stânga (Adam şi Eva), dreapta (Regele regilor)

 

„SEMĂNĂTORUL – Editura online”

 

La un secol de la apariţie, conceptul revistei "Sămănătorul" a fost reiniţiat de Asociaţia Română pentru Patrimoniu şi Fundaţia Tismana.

 "Sămănătorul"  reînvie acel vechi concept literar încurajând lucrările originale, detaşate de partizanatul politic, populismul şi demagogia de astăzi. 

Puteti participa şi dvs. cu volume originale la

www.editura-online.ro

 

BULETINELE INFORMATIVE "SEMANATORUL"

le găsiţi aici:

http://www.semanatorul.ro/buletin/index.htm

 

 

Citiţi cartea

ULTIMII SOLDAŢI AI NEAMULUI ROMÂNESC

 

Vedeti coperta, de mai sus în format mare jpg, 169 Ko

 

Anunţ

Claudia şi Alexandru-Romeo s-au căsătorit!

Mulţi ani fericiţi!

 

Vedeţi

ALBUMUL

De la căsătoria lor religioasă

 

 

Anul acesta, se împlinesc 40 de ani de la a doua promoţie pe care am dat-o eu în cariera mea didactică de 37 ani.

In data de 30 august 2009 a avut loc întâlnirea foştii mei elevi. Clic pe imagine pentru a o vedea  mare CLIC aici pentru a vedea situl

ARHIVA . Pagini vechi până la: 6 iulie 09, 12 iulie 09, 19 iulie 09, 27 iulie 09 , 28 august 09, 26 sept. 09 , 20 oct. 09

---

Început | Opinii | Societate | Natura | Religie | Istorie | Politice | Cultura | Diverse | Reportaj  | Abuzuri | Articole noi

Alegeţi: . engleză, . franceză,  . germana, . italiana, . spaniolă, etc.

 
Dacă vedeţi un singur cadru, clic aici reîncărcare www.tomoniu.ro
 
Citiţi www.tismana.ro, situl informaţiei şi evenimentului local

Pentru informaţii privind Tismana vedeţi situl de legături Internet al „Fundaţiei Tismana” www.tismana.eu

 

Nicolae N. Tomoniu - Scrieri, activitate publicistică

"Neamul întemeietor al lui Basarabă", Editura_Carpathia_Press_&_Production, 2008, ISBN: 978-973-7609-32-8

"Al cincilea patriarh" - volum colectiv, Editura_Intermundus, 2007, ISBN:978-973-87754-6-6

"Înţeleptul din America" - volum colectiv, Editura_Intermundus, 2008, ISBN:978-973-87754-2-8

"Mărturisirea de credinţă litera" - volum colectiv, Editura_Carpathia_Press_&_Production, 2008, ISBN: 978-973-7609-37-3

"In memoriam – Artur Silvestri, mărturii tulburătoare" - volum colectiv, Editura_Carpathia, 2009, ISBN: 978-973-7609-44-1

Articolele prezente pe acest site au apărut  în buletinul „Analize şi fapte”, cu legătură spre publicaţiile ARP , "Epoca", "Neamul românesc", "Monitor cultural", "Etoile du Danube" şi  în alte publicaţii ARP – Asociaţia Română pentru Patrimoniu iniţiate de regretatul prof. Artur Silvestri.

Colaborator la ziarele "Universul", "Gorjeanul", periodicele culturale "Portal Măiastra" din Târgu-Jiu, „Vestea” din Mehadia.

---

Vechiul site autobiografic a fost mutat la adresa de mai jos: www.geocities.com/tomoniu

 

Adresa de corespondenţă: Nicu N. Tomoniu, Str. Tismana, nr. 153 Oraşul Tismana, Judeţul Gorj, RO-217 495

Mobil: 0724-064-482 * Fix: 0253-374-153 * E-mail: nicu (at) tomoniu (punct) ro * Reconstituiţi adresa. E scrisă în acest fel din cauza spamului !

Citiţi:

Casetă text:

Acest prim volum poate fi citit şi descărcat de aici:

http://www.tomoniu.ro/opinii/istorie/basarabi1.htm

 

free counters

 

Acest contor nu numără de câte ori este vizitat situl începând cu aprilie 2009 ci câţi vizitatori dintr-o ţară îl vizitează. Spre exemplu, 12 vizitatori din USA ar fi putut vizita situl de peste 50 de ori dar sunt contorizaţi o singură dată după IP-ul pe care-l folosesc în aceea ţară.

Contorul este interesant prin faptul că dă o idee despre aria de răspândire în lume a românilor care sunt interesaţi de acest site.

 

 

 

 

 

Cititi ZIARELE de astazi: Clic aici 

Cum va fi vremea: Meteo PADES

Programele posturilor TV: Clic aici

Cursurile principalelor valute: Clic aici

Ultimele rezultate de la Loteria Romana: Clic aici

 

Calendar azi:

 

---

Contact Fundaţia Tismana

 

© Copyright Fundatia Tismana – 2008