Transmiţătorul radio "Europa Liberă" din apropierea localităţii Biblis (Drumul judeţean Hesse, Germania)

 

 

Nicolae N. Tomoniu

 

Meliţele occidentului toacă mărunt România

                                                                                                 

 

CONTEXT POLITIC: ABULIA LA APOGEU

 

Am ajuns o societate total debusolată cu o conducere de inculţi, asta n-ar fi chiar tragic – vezi cum se descurcă Marean Goagăl – dacă în conducerea pestriţă, recent retrasă de la hoţie, n-ar fi fost şi incompetenţi. Cu haita lor inertă la propuneri, mută la dialog, România a ajuns într-un punct mort! Preşedintele, într-un delir inconştient, vorbeşte „vorbe” în locul purtătorului de cuvânt spunând că nu vrea să demisioneze „la presiunea străzii”. Şi degeaba se schimbă guvernul dacă e rămas fără obiectul muncii, cheile pentru proiectele sale fiind în cuier la Cotroceni. O să plece - fiind mai tineri - şi cei noi prin ţară să-şi facă reclamă dând la o parte nămeţi cu lopata, inaugurând parcuri de agrement prin păduri şi terenuri de sport într-un sat în care-au mai rămas decât două duzini de babe şi moşi.

Băse Putinescu, cum îi zic occidentalii preşedintelui, în loc să aplece urechea la opoziţia politică şi la vrerea poporului ieşit în stradă pentru alegeri anticipate, pune pe alţii să se demită singuri în loc să-şi dea el însuşi demisia. Grea figură la noi, cu demisiile! Dacă în vest politicienii demisionează şi pentru că au uitat uşa de la toaleta parlamentului deschisă, la noi nici măcar n-au curajul să pronunţe cuvântul, Boc „depunându-şi mandatul” nu demisia. Ca la noi la nimeni, vorba lui Crin Antonescu: „Noi suntem în situaţia fără precedent în Europa şi în lumea democratică în care un şef de serviciu secret în funcţiune umblă prin Parlament şi-şi alcătuieşte Guvernul”.

S-a ajuns până acolo încât populaţia nu mai poate suporta să vadă nici politicieni în studiouri şi nici „moderatori” gângăviţi intercalând ă-uri şi î-uri după fiecare trei cuvinte, punând duzini de întrebări înainte de a asculta măcar un singur răspuns complet. Astăzi, expunerea oricărui demers politic, oricât de bun ar fi, e categorisit demagogie, lătrat de politician, aidoma maidanezilor ce latră la lună prin preajma blocurilor şi ne fac sânge rău. Treci pe alte canale dar reclamele cu nepricopsiţii de la Roşia Montană care „nu-şi doresc decât să muncească” cu cianuri până i-or lua dracu, devin mai insuportabile decât gargara şi paranoia preşedintelui. Eşti copleşit de o ofensivă mediatică malefică, găsirea bunului simţ în viaţa socială începe să devină o obsesie pentru cei care n-au încetat să mai spere la o viaţă normală. Toată lumea are păreri dar nimeni nu le ascultă, măsura cuvântului e tot mai rară iar mârlănia omniprezentă.  Vezi zilnic că din ce în ce mai pe faţă, eşti tocat mărunt, eşti… meliţat.   

 

CÂTEVA DESLUŞIRI DE DICŢIONAR

 

Meliţa este o unealtă primitivă de lemn, folosită în industria casnică pentru a forfeca snopii de cânepă sau de in, înlăturând părţile lemnoase pentru a se alege fuiorul sau câlţii de meliţă. Încă se mai folosea în vremurile timpurii ale comunismului iar din câlţii de meliţă ţăranii torceau fire şi făceau pânză. Instalatorii de gaze şi apă îşi etanşau cu cânepă conductele lor. Fără să-i treacă nimănui atunci prin cap să facă ceai sau să fumeze cânepa cum veni moda din occident. Comunismul avea tarele lui dar în privinţa asta era o societate sănătoasă. Fiecare lucru îşi avea propriul folos, de pildă, meliţatul ne toca snopi de cânepă pentru a ne face izmene iar meliţatul propagandistic ne băga în cap comunismul. De remarcat totuşi, că acest fel de meliţat avea şi un antidot care venea din occident, pe undele scurte de radio. „Meliţele vestului”, aşa cum le ziceau comuniştii radiourilor occidentale, se-apucaseră şi ele să ne toace mărunt comunismul lansând ode măreţe capitalismului lor superior.  Iar cele mai înverşunate meliţe erau transfugii aciuaţi prin redacţiile posturilor de radio vestice, scuipând venin contra colegilor lor rămaşi „ca proştii” în ţară.  Cea mai populară meliţă era Monica Lovinescu, nu zicem că nu meliţa bine literar dar cu glasul ei hodorogit de tutun, băga întreaga noastră literatură în cazanul proletcultist, singurii scriitori de merit fiind, după ea, cei fugiţi de acasă. Adică fârtaţii ei de meliţat de la postul de radio „Europa liberă”, care puseră bine umărul la declanşarea revoltei populare din 1989, la reinstalarea capitalismului, apoi la înlăturarea unora din redacţiile ziarelor, radiourilor şi televiziunilor pentru a-şi face ei loc. Demers cam greu, pentru că erau cam mulţi iar unii precum homosexualul Neculai Constantin Munteanu mai aveau şi bube-n cap.

Şi totuşi se reuşi strategic după 1989, această „elită” scriitoricească occidentală, revenită în ţară, fuzionând cu elita ceauşistă. Unii se alăturară de la distanţă rămânând în ţările lor de emigraţie dar dând din greu la meliţă în chip de „corespondenţi externi” ai ziarelor din ţară.

 

CRUCIADA COMUNĂ PROCAPITALISTĂ

 

Cam asta fu: foştii fanfaroni ai zilei, agreaţi de „comitetul” cuplului ceauşist, scriitori de frunte ai „iepocii” minune, mândri de scrierile şi odele lor, faima cenaclurilor literare ale „USPR” - Uniunii Scriitorilor Proletcultişti din România, fuzionară cu elitele „Europei Libere” încât astăzi nici nu le mai recunoşti meliţa veche. Pentru că celor din ţară, schimbarea de regim postdecembristă nu le-a schimbat  năravul ci doar blana, dându-se ca vulpile la cei care n-au fost alături la ode şi aruncându-le acestora în spate proletcultismul lor. Pentru a scăpa ei-înşişi de oprobriul poporului, multor patrioţi le-au dedicat articole veninoase şi aşa au ajuns ei să ocupe funcţii importante astăzi. Îi vezi iar în „clasa conducătoare” sau lingăi ai acesteia. Sunt fie parlamentari vopsiţi cu doctrine politice departe de convingerile lor intime, fie guşteri aciuiţi prin instituţii culturale înfiinţate de noii conducători anume pentru ei după modelul vechilor „case de creaţie” ale lui Ceauşescu.

 Vezi doamne, nu ei, aceşti omniprezenţi ai televiziunilor „libere” şi musafiri eterni ai „Casei Poporului”, ctitorie Ceauşescu, au făcut proletcultism! Ci tocmai cei rămaşi în banca lor de elevi cuminţi şi slujitori ai năzuinţelor curate alese încă din copilărie. În ofensiva lor luară în luptă armata detractorilor de ţară de la „Europa Liberă”, îi spălară de păcate şi le creară o aură de eroi de cu greu le mai poţi ajunge astăzi la nas. Iată lista celor mai cunoscuţi cu amărăciunea de a nu şti care sunt şi agenţi acoperiţi pe lângă meseria meliţatului: Emil Hurezeanu (cu meliţat la Antena 1, Realitatea TV, România Liberă, Realitatea-Cațavencu), Vladimir Tismăneanu (cu meliţat de la Washington şi voiaj de cântat de cucuvea la Cotroceni), Radu Bușneag (cu meliţat la Evenimentul zilei, Averea, România liberă), Gelu Ionescu, Mircea Iorgulescu, Șerban Orescu (toţi la Actualitatea românească), Nicolae Stroescu “Stînișoară” (Lumea creștină). Iată şi lista dinspre interior spre Europa Liberă: de la provincie, Brândușa Armanca, Florin Ciucaș, Lia Lucia Epure, Liviu Man, Alexandru Mihalcea iar de la capitală, Horațiu Pepine, Andreea Pora,  Sabina Fati, Ilie Șerbănescu, Sorin Șerb, Gilda Lazăr,  Marilena Rotaru, Gabriel Andreescu, Andrei Cornea, Dorel Șandor, Tia Șerbănescu. Mă rog, unii au mai ieşit din ciorbă când s-a închis Meliţa Europei Libere dar pot fi introduşi la neoproletcultişti, fără grijă de păcat: ciudatul învârtitor de sintagme esopiene modernaliste Sebastian Lăzăroiu, până la culturnicii Lucian Avramescu, Horia Roman Patapievici, Andrei Pleşu, Liiceanu, Adameşteanu, Cărtărescu, criticii amuţiţi N. Manolescu, E. Simion şi Alex Ştefănescu, indivizi compromişi pentru trăirea profundă în ideile marxist-leniniste, propovăduitori ai metodei realismului socialist în cultură deşi s-a cerut imperios, după 1989, gararea în podul cu coceni a meliţei lor.

Nu-i de mirare că acum, proletcultiştii înfrăţiţi cu meliţătorii lor vestici, sub pană mişelească de directori de jurnale, formatori de opinie, redactori de prin conducerile trusturilor de presă sau şefi infiltraţi prin tipografiile noilor ciocoi, făcură praf ţara noastră! Îi distruseră cultura, îi distruseră educaţia, îi distruseră armata, îi distruseră elita. Cel mai grav este că îi distruseră şi religia convertind populaţia unor regiuni întregi la alte religii, retrocedând lăcaşurile ortodoxe de cult unor fundaţii religioase interzise în Europa (Martorii lui Iehova) dar ajunse în România cu religia lor, recunoscută pe căi drăceşti, ca religie de stat.

Te uiţi împrejur şi parcă toţi spurcaţii şi diavolii se adunară în România!

Vai de noi! Şi nici nu mai poţi îndrepta lucrurile, pentru că generaţiei de astăzi i s-a inoculat prin presă, televiziuni şi chiar prin manualele şcolare, o altă memorie colectivă iar discernământul ei de a alege cine are dreptate lipseşte. După aceştia, nu ciocoii de astăzi sunt de vină ci cei nevinovaţi, adică aceia care au fost arătaţi cu degetul de cei care ne conduc spre prăpastie de două decenii. Înainte mai aveai speranţa că regimul lui Ceauşescu va cădea, acum fanii regimului Ceauşescu au devenit prietenii conducătorilor Noii Europe iar românii de rând au ajuns sclavii Europei, ştergătorii ei de maşini, spălătorii ei de WC-uri, şi mai nou, hoţii şi violatorii de serviciu pentru poliţiile statelor occidentale.

 Nu „omul mare” model al lui Artur Silvestri - cu care am pornit site-urile „Semănătorul” - dă bunul simţ în ţara asta şi îndeamnă la „fapte mari! Astăzi dau tonul şi fac ordinea zilei „mai marii”  care ne conduc „postrevoluţionar” cu minciuna în gură chiar şi noaptea când merg la WC. Ei sunt cei care au sărit la gâtul unor patrioţi români. S-au ridicat pe cadavrele sfinţilor noştri cu gândul că vor deveni ei însăşi sfinţi!

 

 

REVOLTA ÎMPOTRIVA CRUCIADEI ANTIROMÂNEŞTI

 

Începând cu 13 al lui gerar 2012, suntem astăzi la un moment de răscruce: poporul s-a săturat! Nu mai vrea nici politicieni ca acei care fură (cu ambele sensuri ale cuvântului!), nici jurnalişti vânduţi, nici corespondenţi bâlbâiţi la televiziuni, nici reclame care te bagă în nervi şi nici capitalism! Se poate vorbi de un sfârşit al capitalismului? Uite-al dracu Karl Marx ce dreptate avea când spunea, îndărăt peste un secol, că modelul economic capitalist se va autodistruge! Nu ne-om întoarce noi la comunism, doamne fereşte!, dar lumea din jurul nostru se schimbă dramatic. Nu mai putem trăi ca acuma nici în România şi nici în lume: cei mai săraci 3,5 miliarde de locuitori ai planetei (adică jumătate din populaţia totală) de-abia deţin 1% din avuţia mondială, în timp ce 1% cei mai bogaţi deţin jumătate din această avuţie. În România, cea mai recentă cercetare a Institutului Național de Statistică arată că aproape 70% dintre salariaţi câştigă sub 1.500 de lei pe lună, în vreme ce românii care câştigă peste 5.000 de lei lunar nu reprezintă nici 3% din total. Ca să vezi cu ce viteză au mers şacalii de la Ceaşcă încoace! Apogeul a fost atins de portocalii cu liota lor de papagali: Canacheu, Eugen Preda, Niculicea, Mircea Toader, Popoviciu, Bleşnar, Edmond dănţălăul, marii şmecheri Videanu, Berceanu, Negoiţă, cu vile pe Coasta de azur, Blaga, buldogul mut cu 4 miliarde euro la bănci elveţiene. Dar ăsta-i mezelic! Doar Băsescu, Udrea şi cei trei mari, au grosul de 2% din cei 3%! Miliarde de euro pentru a susţine prin meliţele lor din mass-media că „Nordicii sunt un model pentru că au state mici şi eficiente”. Aţi înţeles acum unde bate şleahta lui Băsescu prin reîmpărţirea ţării în regiuni şi desfiinţarea judeţelor?

Anticruciada din gerar a naţiunii s-a pornit pentru că poporul şi-a dat  seama de cutumele băsesciene: divide şi stăpâneşte, întărâtă-i ca să poţi să-i împaci tu postând în salvator, distruge ţara total ca să ai motiv de laudă când îşi va reveni…

Dar mai sunt multe nebunii! Preşedintele României iese în faţa poporului şi ne spune că suntem nişte proşti şi nişte puturoşi care vrem să trăim de pe spinarea statului. Marionetele puse de preşedinte în guvernul României îi fac pe cei care protestează contra lui, viermi, ultraşi şi ciumpalaci. Ni se spune că suntem nişte asistaţi social care nu vrem să învățăm meseriile de croitor, cizmar, sudor ci vrem să ne facem toți oameni "cu facultăţi", ingineri, profesori, medici. Care, cerem statului locuri de muncă în loc să plecăm prin Europa pentru că de aia ni s-au deschis graniţele, să nu stăm cu mâna întinsă în ţară. Presa liberă e acuzată că răzvrăteşte poporul împotriva preşedintelui şi guvernului impus de acesta. Televiziunile „contra” ne arată oameni rămaşi fără case, ele fiind cedate străinilor din toată lumea prin acte false şi martori mincinoşi. Reducerea pensiilor şi salariilor a pus populaţia în imposibilitatea de a-şi mai achita ratele la bănci, pe care preşedintele s-a străduit să le înmulţească şi să le păstreze  îndatorând poporul la FMI pentru a le feri de faliment. Au murit peste un milion de oameni pentru că nu şi-au mai putut procura medicamentele necesare, guvernanţii minţindu-ne că aceştia au plecat definitiv în occident.

Diversiuni de acest tip lansate prin Radio Actualităţile nemuritoarei cucoane Culcer şi ale TVR-ului devenită goarnă prezidenţială, te scot din sărite. Am ascultat stupefiat sâmbătă, 4 februarie 2012, într-o emisiune cu concurs, despre coana Europa, cum a premiat un meliţător băsescian pe unul care spusese că orăşenii s-au mai civilizat vizitând capitalismul european la el acasă, da ţăranii au rămas de proşti la ei în sat. Ştie dobitocul acela şcolit de Rodica Culcer că satele noastre au rămas pustii? Ştie el că în clasele de la Topeşti unde erau şi câte 38 de elevi, acum abia mai strângi 15 elevi pentru întregul ciclu primar? Oare nu se vede comasarea şcolilor din lipsă de elevi, oare nu vede migrarea în masă a cultivatorilor noştri care nu pot să-şi vândă produsele agricole din cauza mafiei din pieţe şi lipsa subvenţiilor pentru micul producător?

Cu atâtea văzute şi nevăzute, e normal ca într-o ţară ca asta preşedintele României să se creadă un bulibaşă care conduce "turma" după bunul lui plac. Să ne aducem aminte de "Testamentul Reginei Maria", o străină care s-a considerat mereu româncă, a iubit poporul, a iubit România din toată inima sa, pe care a şi lăsat-o cu limbă de moarte Ţării şi oamenilor săi. Să ne-amintim de conducătorii care şi-au iubit poporul şi nu l-au urât ca astăzi. Iar dacă monarhia este perimată, preşedinţia este cu atât mai mult perimată şi discreditată definitiv în faţa poporului prin faptul că în fruntea Ţării ajung demagogi şi mincinoşi susţinuţi de găşti economice ce ţin sub control populaţia prin mijloacele lor de dezinformare şi diversiune mediatică, sprijiniţi de servicii speciale.

 

CARE VA FI DEZNODĂMÂNTUL?

 

Revoltele cuprind mapamondul! Să creadă el, Băsescu, că va scăpa de judecata poporului dacă mai stă mult la Cotroceni: peste trei miliarde de oameni de pe planetă sunt zilnic în conflict direct cu proprii dictatori. Primăvara arabă va cuprinde absolut sigur şi primăvara europeană sau asiatică, trecând apoi şi oceanele. Dictatorii vor fi scoşi din bârlogul lor cald pentru un eşafod nou-nouţ pentru că din trei miliarde şi jumătate de revoltaţi se vor face rapid şase miliarde care vor o altfel de societate umană, mai bună, mai socială, fără elite hoţeşti.

La noi, poporul cere revizuirea constituţiei astfel ca Parlamentul să conducă cu adevărat Ţara. Se mai cere ca funcţia de preşedinte al ţării numită mincinos funcție de "şef de stat" să fie înlocuită anual de către o persoană doar reprezentativă pentru ţară. Preşedintele, dacă se va mai numi astfel şi în viitor, să fie ales numai de Parlament şi fără a i se mai încredinţa acestuia "medierea" între partide. Care s-a dovedit întotdeauna în România o acţiune extrem de partizană. Iar conducerea apărării ţării să se facă nu de un "Comandant suprem", funcţie desfiinţată după 1989 ci de  un "Consiliu de Apărare al Ţării", simplu, fără atributul "suprem", "supremii" readucându-ne sclavia în România, după cum bine se vede astăzi cu grosul populaţiei ce moare la orice şoc natural sau social.

Aşa să ne-ajute Dumnezeu cu ambele „primăveri” ce musai le vrem şi musai că vor veni! Una, chiar şi la toamnă… de n-o fi mai devreme.

 

 

 

 

Prof. Nicolae N. Tomoniu

Articol scris pentru revista Gorjeanul

 

 

 

 

---

Restartare site

 

  Alte ARTICOLE

---

 

Site www.tomoniu.ro

 

© Copyright Semănătorul Tismana – 2012

 

Conversaţi cuminţi aici: pareri@tomoniu.ro