Corina a bătut palma cu Gheorghe pentru vulgaritate

 

CORINA DRAGOTESCU „O FREACĂ” LA REALITATEA TV

 

Când am auzit-o pe „jurnalista” Corina Dragotescu, la un „taifas” cu Gheorghe şi Andreea de la Realitatea TV, că nu ştiu ce înalt funcţionar de stat, mi se pare un ministru dar asta contează prea puţin, deci, când a zis că acel ministru „o freacă”, nu mi-a venit să-mi cred urechilor!

Îmi venea să intru eu în pământ de ruşine, pentru ruşinea ei! Moderatoarea Andreea Creţulescu însă, s-a făcut luminoasă la faţă, a zâmbit larg şi cu drag, şi convinsă de cuvântul magic descoperit de „talentata” Corina a continuat galeş:

„- Şi cine o mai freacă?”

Păi voi, măi jurnalistelor de doi bani! Tot la fel aţi radiat de fericire şi când bădăranul de Gheorghe, în altă emisiune, v-a ameninţat că o să „vi-o tragă”, ştiaţi bine ca nu era o glumă ci se referea, ca un golan din mahalalele Bucurestiului, la fapta aia „ruşinoasă”!

O fi avut ea cenzura comunistă o acţiune distructivă pentru libertatea de exprimare dar era, cel puţin, de bun simţ! Un redactor şef de atunci, v-ar fi chemat pe toţi imediat în birou şi v-ar fi spus:

„- Măi tovarăşi, astea sunt vorbe demne de un jurnalist? De mâine să vă duceţi s-o frecaţi pe la altă revistă!”

Astăzi aceste lucruri nu mai sunt valabile! Nu numai pentru că lumea s-a obişnuit cu lipsa de distincţie, cu trivialitatea crasă şi cu grosolănia dar jurnaliştii au ajuns şi la un tupeu incredibil. Când nu le convin criticile redactorilor, pleacă singuri s-o frece pe la alte redacţii, ba mai cerând pe deasupra şi un salariu mai mare!

Aşa a plecat Corina de la „Adevărul”, unde erau bani puţini, pe măsura tâmpeniilor debitate, pentru ca s-o frece pentru 5000 euro la Realitatea TV. Vedeţi cum mi-a impus ea de acolo, cu Gheorghe al ei, expresia cu frecatul? Folosesc acum cuvântul fără şovăială, nu-mi mai e ruşine, e un cuvânt blând, aidoma cu „mânăriile” lui Dinescu şi „luatul pe la spate” al lui Gheorghe. Care fiind „moderator” de emisiune, nu ia doar 5000 de euro ci 28000 de euro, aşa zic unii „colegi”. Şi-i ia, pentru a impune tuturor celor care urmăresc aceste emisiuni scârboase, alături de alţi „frecangii” de la Realitatea Media, un limbaj de o vulgaritate incredibilă adresat mai ales parlamentarilor şi guvernanţilor: dobitoci, cretini, hoţi, bandiţi iar mai nou, câini, boi, guzgani, şobolani şi alte animale.

Când a plecat Corina de la „Adevărul”, şmecheră ca un ţigan care te înşeală în târg cu marfă luată din pubelele occidentale, spunea că "Am ales oferta venită de la Realitatea deoarece compania nu este implicată politic" şi că  nu mai vrea să lucreze în trusturi "cu patroni din zona politicului".

La nici câteva articole distanţă „sursele” (cuvânt magic!) publicau însă un „interviu acordat în exclusivitate jurnalistei Corinei Dragotescu” care avea titlul „Traian Băsescu, despre relaţia cu PNL” anunţând cu emfază faptul că „şeful statului a vorbit despre relaţia cu PNL”. 

Apoi încă un „interviu acordat în exclusivitate” şi anume „Elena Udrea crede că premierul trebuie să demisioneze”!

Se pliase perfect coana Corina pe osanalele Realităţii TV ridicate băsescului! Patronul e adevărat, nu era „din zona politicului" dar făcea ditamai politică partizană şi o dezinformare deşănţată contra „parlamentarilor cei răi” care-l atacau pe „Băse, piratul cel viteaz!”

Dar Corina cea frumoasă e doar de decor pe la Realitatea TV!

Acolo sunt profesionişti care „n-o freacă” degeaba, precum Turcescu, care nu face un partizanat pe faţă, ci unul foarte bine disimulat! Cum ziceam eu odată, parcă ar făcut ceva cursuri pe la Cooperativa "Ochiul şi timpanul", adică vechea securitate ce ne veghea şi asculta! Unde s-o fi „şcolit” nu ştiu dar ceva instruire in diversiune, are gârlă!

Cu toată experienţa lui, zilele acestea Turcescu s-a făcut de râs în intenţia lui de a-l „face praf” pe ministrul Orban. Metodele lui de intimidare şi diversiune au făcut ca o parte din breasla jurnaliştilor, care încă se mai ţin pe propriile picioare, să se delimiteze clar de turnura pe care o poate lua jurnalismul băsescian tip Realitatea Media. Trustul acesta a indus electoratului populismul băsescian după care „toţi parlamentarii sunt nişte hoţi” iar guvernul este un guvern al corupţilor.

Pe de altă parte, puterea judecătorească care prin procedurile ei se bazează pe probe, pe documente şi nu pe „sursele” unor jurnalişti vânduţi, nu a băgat „la pârnaie” pe nici unul din cei incriminaţi în ziare! Deci, aşteptările populaţiei se epuizaseră: ori îi arestăm pe „vinovaţi” ori ziarele mint!

Tocmai de aceea diversiunea Turcescu – Tatulici, era menită să demonstreze că poliţia şi procuratura pot fi înlocuite de o anchetă jurnalistică „ca la carte”! Hmmm! Adică, cu telefoane „anonime” sau conversaţii prezentate securistic „în direct” şi secvenţe video îmbinate, pentru atingerea scopului meschin turcesco-tatulician. Când Tatulici a întrebat un chestor dacă poliţia şi procuratura a fost influenţată de ancheta Trustului Media acesta a răspuns: „- Da, a fost influenţată!”

„- Păi vedeţi, asta e bine, sărea cu mândrie Tatulici, vedeţi că şi presa are rolul ei în aceste poveşti?”

Ori tocmai aici e buba d-le Tatulici! Nu e bine deloc ca presa să influenţeze într-un fel anchetele poliţiştilor şi procurorilor! Indiferent dacă omul Orban era vinovat sau nu, rolul presei este să relateze faptele, nu să influenţeze anchetele! Iar pentru asta presa trebuie să aştepte concluziile acestor organe, singurele legale şi competente să facă o anchetă penală!

Nu ca să daţi voi, Turcescu şi Tatulici, verdicte înainte ca puterea judecătorească să-şi spună cuvântul!

Nu faceţi voi, măi zmeilor, rechizitoriul unui caz in locul organelor legale ale unui stat democratic!

Ne-aţi adus la disperare cu partizanatul politic şi dezinformările voastre!

Bine că s-a retras Realitatea Media din Clubul Român de Presă!

Oricum trebuia să fiţi daţi afară!

Pentru că o frecaţi degeaba prin presă, aidoma Corinei Drăgotescu!

 

 

Prof. Nicolae N. Tomoniu

Articol scris pentru revista Epoca

 

 

 

 

---

Restartare site

 

  Alte ARTICOLE

---

 

Site www.tomoniu.ro

 

© Copyright Fundaţia Tismana – 2006

Aici situl „Cu noi găsiţi orice!”

 

Conversaţi cuminţi aici: pareri@tomoniu.ro