Cum e cu „Plăteşti 50 lei şi primeşti un cupon gratuit de 200 lei?

Mai întâi, cei de la Google îţi iau banii pe cuponul „gratuit” de 200 lei

Cu ce te alegi pe urmă, citiţi mai jos…

 

 

CAPCANELE REŢELEI INTERNET (2)

 

CONTINUARE ŞI REVIZUIRE A SERIEI (1)  http://www.tomoniu.ro/opinii/societate/capcanele-internet-1.htm

 

ŞMECHERIILE „Cuponului gratuit” DE LA GOOGLE

 

Banerele animate sau reclamele text pe care le vedeţi în partea dreaptă sau la subsolul paginilor înseamnă bani câştigaţi de Google. Nea Gugăl - vorba lui Vanghelie cel ajuns politician - şmechereşte tot globul pentru că el nu respectă regulile de apărare a datelor personale valabile în alte ţări!  99 % din veniturile lui Google provin din publicitate. Practic este un imperiu mondial care nu stăpâneşte numai teritoriile virtuale ocupate de Director Blog,  Director Google+, Director Twitter, Director Facebook, sau Director YouTube.

Google a creat teritorii virtuale în care n-ai cum să nu intri: Google Earth, imagini din satelit ale Pământului (înregistrate, nu live), Google Chrome, navigator de web (browser), Android, sistem de operare de tip open source pentru dispozitive mobile, Gmail, sistem de e-mail, Google Talk, client de mesagerie instantanee, Google Chrome OS, sistem de operare bazat pe kernelul Linux, Orkut, rețea de socializare dezvoltată și deținută de Google, Google+, noua rețea de socializare Google, iată doar câteva din aceste elite virtuale. Există articole din presa românească ce-ţi spun cum să te fereşti de Google. Anemice paleative! Suntem nişte mutanţi Google pe această planetă şi orice evadare este exclusă! În fapt, cu greu găseşti şi sediul ei: el este disimilat prin adresele locale din ţările planetei sau pe teritoriile Google amintite mai sus. Dacă totuşi găseşti adresa pe o alee dintr-un parc, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, California, Statele Unite ale Americii, intrarea în legătură cu ei e o himeră: motorul lor de căutare te duce la teritoriile imperiului sau la sediile subsidiare din ţările lumii!

M-am întrebat şi eu: cine sunt aceia care manipulează banerele şi reclamele pe Internet? Nimic mai simplu: oricare dintre noi şi implicit EU ca un mutand Google, vrei - nu vrei! Mi-am deschis un cont pe Google AdSense, mi s-au pus la dispoziţie instrumente de executare a banerelor şi a reclamelor text şi le-am pus  pe toate site-urile Sămănătorul cu gând că ne vom pricopsi! Ei bine, din toate, ne-am ales cu formidabila sumă de 3,92 €, de la 21.06.2011 şi până la data de 27.11.2012! Pentru un clic pe un anunţ, primim 0,09 € şi atunci cum să ţii la marile televiziuni ca TVR sau Antena 3 şi chiar la Radio România Actualităţi care te îmbie pe „pagina emisiunii noastre” iar tu dai clic sau „like” fără să-ţi dai seama cât venit aduci acelor posturi cu MILIOANE de cititori „Feisbuc”! Ce ne facem noi cu cei  50.851 de cititori pe scribd sau alte zeci de mii de cititori ai publicaţiilor Semănătorul care dau un clic la un an pe reclamele existente pe site-urile noastre? Ban la ban trage iar noi sărăntocii mass-mediei cerem cuminţi o cotizaţie modică ce nu acoperă nici curentul consumat!

Dar cine sunt aceia care dau banii aceştia (3,92 €, cazul nostru!) pentru reclamele puse? S-o credeţi Domniile Voastre, dragi cititori, că firma Google! Tot noi săracii!  TVR, Antena 3, B1, Realitatea TV sau alte televiziuni, bagă bani buni în contul pentru reclame Google AdWords dar şi câştigă înmiit! Noi, paria revistelor online, ne mulţumim cu un cupon promoţional de 200 lei pentru a face reclamă unei firme, firmei proprii sau asociaţiei. Am făcut reclamă Asociaţiei Semănătorul Tismana, cu gândul că vom avea clicuri grămadă şi vom scăpa de penuria de bani pe care o avem. Dar am dat cam degeaba bani din cuponul gratuit: la 29 nov., dădusem 3,96 lei pentru 5 clicuri reclamă pentru Publicaţiile online «Semănătorul Tismana» şi 10,71 lei pentru 20 clicuri Semănătorul - Editura online. Vom mai băga o roabă de bani şi tot alţii vor câştiga pentru clicuri! E clar că lumea nu va da clic pe reclamele pe care le avem noi unde se câştigă un cent la 10 clicuri, ci dă clic unde se câştigă 1$ dolar sau 10 $ la un clic. Apoi, banerele şi reclamele noastre nu se pun la pagina întâi pe ziarele naţionale sau pe pagina televiziunilor amintite! Acestea au bani să dea pentru pagina unu, 400 lei iar noi dăm 2 lei!

Dacă te gândeşti bine, IT-iştii din Silicon Valley amplasată în partea sudică a zonei orașului San Francisco, California, SUA, sunt în mare parte … români, româna fiind acolo a doua limbă printre angajaţi! Ei împânzesc coasta vestică a SUA, acolo fiind sediile Adobe Systems, Advanced Micro Devices, Apple Computer, eBay, Google, Hewlett Packard, Intel, Intuit, Oracle şi Yahoo! Îi dor în cot de românii de acasă care n-au ce pune pe masă dacă au împânzit siturile româneşti cu cuponul gratuit Google? Ne promit bani dar cei de la Google, cu minţitul şi furatul au ajuns pe primul loc în lume!  

Ei ne zic: „Grăbiţi-vă! Oferta ţine până la 15 dec.!” Aiurea! Oferta ţine şi acum… în februarie 2013 pentru că sunt bani buni de furat pentru Google. Mai zic, „Plăteşti 50 lei şi câştigi 200 lei”. Care-a fost realitatea? Mi-au trimis cuponul de 200 lei, zicând că îmi vor opri „la 30 zile sau la epuizarea contului!” Cinstiţi băieţii, lumea crede ca e contul deschis cu cei 200 lei, când te pomeneşti că-ţi iau bani din amărâtul tău de cont personal. Mi-au trimis factură „lunară”, nu factură „pentru cupon” cum ar fi normal… şi mi-au săltat din contul meu de bancă, 49, 46 lei. Galantoni băieţii? Nu! Cei 0,54 bani sunt ce-am câştigat eu cu reclama ce mi-au pus-o ei în contul celor 200 lei.

Concluzia: te mint că ai cupon de 200 lei ca sa-ti faci reclamă firmei, îţi iau 49,46 lei din contul tău personal, te lasă să pui la AdWords reclame, banere, cuvinte cheie, anunţuri şi alte rahaturi, total 200 lei ai cuponului,  tu alegându-te în final cu un câştig de 54 de bani. Mersi! Ţiganii noştri din gara de nord sunt mai cinstiţi ca cei de la Google: ori cerşesc, ori te fură de-a dreptul! Nu mai munceşti să-ti faci cont, banere, sa alegi cuvinte cheie, etc. şi din munca ta să te alegi cu o lipsă în contul personal cam de 100 ori mai mare decât ţi-au „dat” ei prin cupon Google!

Va să zică la AdWords pierzi 100 lei şi câştigi 1 leu. Dar la AdSense unde îi laşi pe cei de la Google să-ţi împânzească site-ul tău frumos cu reclama lor? Ar trebui să plătească pentru asta. V-am spus mai sus ce am câştigat în doi ani cu reclamele Google; 3,92 €

Ăştia hoţi nu glumă!

 

Citiţi şi:

FANBOX, GLUMA DOLARILOR VIRTUALI

SAU HOŢIE PE FAŢĂ DIN CONTUL PERSONAL!

 

Prof. Nicolae N. Tomoniu

Articol scris pentru revista Revista Sămănătorul

 

 

 

 

 

---

Restartare site

 

  Alte ARTICOLE

---

 

Site www.tomoniu.ro

 

© Copyright Fundaţia Tismana – 2006

Aici situl „Cu noi găsiţi orice!”

 

Conversaţi cuminţi aici: pareri@tomoniu.ro