Respectul legii de către cei care sunt puşi să facă legi

 

 

SĂPTĂMÂNA PATIMILOR

DRACILOR VIRTUALI

 

 

A doua săptămână pe pământ a dracilor virtuali, luptătorii popular-oligarhiei post-referendum, iată că se termină cu o realitate cruntă. Dacă pe forumurile de discuţii, pe site-urile anume create pentru a lua minţile şi pe ecranele televiziunilor plătite cu bani murdari războiul diversionist fu câştigat, pe pământ, printre oamenii normali, dracii virtuali îşi văzură idolii prinşi cu mâţa-n sac, dezvăluind românilor o realitate cruntă!

Nu numai că „popularoligarhia” nu este soluţia înlocuirii „baronoligarhiei” şi „petroligarhiei” după referendumul turistic din 19 mai, dar noii apostoli ai „trăitului bine” se dovediră şi nişte borfaşi de rând, nişte falsificatori ordinari de acte, după ce ei înşişi, ca aleşi ai poporului, promovaseră in parlament şi votaseră legea anti-falsului.

Cu ajutorul cuvântului magic „popor”, referendumul pune-n tron populismul dar reînnoirea clasei politice se doveşte un mare fâs „împuţit”, vorba realesului.

Mai mult, „învăluirea” în ceaţă a actului infracţional şi găsirea vinovatului în acarul Păun, descalifică fără drept de apel „noul val al lui Traian” pe care acum, nu una, ci o mie de corăbii cu minciuni se zgâlţâie.

 

Marea operă a dracilor virtuali cu populismul în gură, porni cu bani grei, de mai bine de doi ani, instantaneu, pe toate meridianele. Din America în Europa şi din Ucraina până-n Vanuatu goneau pe autostrăzile virtuale autocamioane grele cu populism second hand:

„Stimati compatrioti,

Astazi dupa 17 ani de la revolutia deturnata din Decembrie *89 aceiasi caracatita comunista, transformata intr-o clasa corupta de miliardari isi scoate tentaculele inabusind sperantele romanilor in angajarea Romaniei pe un fagas normal in care fiecare cetatean, sa poata trai decent si sa poata privi cu incredere viitorul tarii.!”

… „a sosit momentul ca poporul roman sa-si poata aleage singur viitoarea forma de guvernamant, Monarhie sau Republica”

… „Sa dovedim ca  celor 10-12 milioane de romani insirati pe toate meridianele globului nu ne este indiferent viitorul Romaniei, suntem jumatate din populatia tarii, putem fi o forta.”

 

He, he, he! Da, da! De 17 ani Caragiale e printre noi!

Te mai gândeai că vechii propagandişti burtoşi plătiţi din banii securităţii lui Ceausescu îşi scot capul şi acum, taman după 17 ani? Şi unde! Uite nemaivăzutul! Pe reţeaua Internet!

He, he, he dragilor! Ia uitaţi cum scriu dracii virtuali: „Mass media, ziare, radio si televiziune, sunt in mana acestor jefuitori ai României”.

Măi să fie, unde-am mai auzit eu asta? Şi care-i soluţia? O spun tot ei: „Să se dea la o parte, că să vină alţii „nepătaţi”!” Adică feţi frumoşi băsescieni curaţi ca lacrima!

Dar oare, cine sunt aceşti „10-12 milioane de români” care vorbesc pe virtual ca „într-un singur glas”?

Aceşti „10-12 milioane de români”, după număr un adevărat popor diasporean, sunt de fapt vreo… trei draci virtuali extrem de agresivi, unul în Los Angeles, altul în Atlanta şi unul tocmai prin Canada, tocând mărunt de doi ani la primul ministru şi ridicând slăvi pe noul ceauşesc. Ca să sperie lumea de-a-binelea, se mai şi intitulează pompos: Consiliul Mondial Român!   Cu un „Comitet Director” format dintr-un mozaic de faţadă, cu membrii propriu zişi în jur de vreo 40 suflete şi cu specificarea de tot hazul, pe site-ul propriu, ca unii nu activează dar sunt "propuşi"…! Iată doamnelor şi domnilor vestitul popor diasporean, reprezentând cu simpatizanţi cu tot, cam 5-6% din românii din America şi o parte minusculă din lumea largă.

Şi cu toate astea, nici nu vă daţi seama de ce dezinformare mondială sunt în stare doar trei-patru draci virtuali!

Pentru că prin „Apelul” lor pe Internet multiplicat de „binevoitori” pe toate formurile, populismul ajunge în toate casele şi toate cârciumile:

-          „Băăăăăăăiiii! Noi am fi a mai a dracu’ naţie de pe pământ! Da’ zice şefu’, că ne fură mafioţii! Auzi bă?”

 

Un alt grup virtual reprezentând „Biroul de Sprijin pentru Românii de Pretutindeni din Germania (sic!)”, în acelaşi stil agresiv, lansează şi el prin dracii săi virtuali, pe autostrăzile Internetului ,opera întâiului comunist din ţara mumă:

„… toate segmentele vietii noastre sociale, politice, economice, media sunt puternic afectate de ramaşitele comunismului”

            „… în momentul de fata, foarte multi dintre oamenii puterii comuniste au o putere economica extraordinara”

            „… se bat cu institutiile statului democratic in incercarea de a-şi mentine dominatia”

            „…controleaza discretionar viata economica şi viata politica”

           

Ia uite! Veşnicul duşman de clasă de pe timpul comunismului fu identificat şi in democraţia dâmboviţeană! Dar „chestia” e simplă: de la capitaliştii lui Ceauşescu la comuniştii noului ceauşesc, nu-i decât un singur pas!  Şi dacă în Germania, d-na Merkel îşi permite să plece în vizite cu haita de industriaşi numai ochi şi urechi electronice la identificarea de oportunităţi economice peste hotare, în România nu se poate! Pentru că după „şefu’”, în România n-avem patronat. Şi nici economie de piaţă ci numai nişte borfaşi, nişte oligarhi care şi-au permis să-şi întindă afacerile (incredibil!) şi peste hotare!  Şi dacă n-avem patronat, „şeful trăitului bine” pleacă peste hotare cu blonde şi jurnalişti „agreaţi”.

De fapt nici nu pleacă prea departe, pe-aici prin zonă! Un week-end ucrainean, o şuetă balcanică, o bâză cu militarii prin Afganistan că doar n-o să plece prin lume cu oligarhii după el.

Care-ar fi soluţia conform dracilor virtuali din Germania care numai in landurile proprii nu se uită cum merge treaba cu economia?

Păi una singură! Marele cârmaci, noul ceauşesc, să fie sprijinit în marele lui populism “Luati mana de pe controlul politic al tarii”şi din străinătate, nu numai de Lenuţa de la Cotroceni! Partide politice? Bah! E de-ajuns unul şi bun!

 

Săracii diasporeni! Cum mai cred ei încă, în minuni venite din ţara mumă! Păi umplurăm Europa, de revoltaţi! Sătuli timp de trei cincinale de populism politic în ţară, nici că s-ar mai întoarce românaşii! Iar din România se-aude tot mai apăsat şi pe invers: „Ba pe-a mumii voastre băi, ăia de plecarăţi de la salamul nostru cu soia!”.

Diasporeni zici? Ce, mai sunt şi din ăia? N-avem timp!

Degeaba făcură miting şi aşteptară diasporenii la Paris şi Los Angeles, cu steaguri şi goarne, pe marele cârmaci al trăitului bine! Mai mult de „Mai băgaţi băi, nişte urne de votare pe-acolo!” nu obţinură nimic!

Avem treabă în ţară! Boala populismului trebuie să se tot întindă şi să se amplifice zilnic ca râia!

 

Draci virtuali găsim însă „căcălău” pe Internet, chiar prin mioritica noastră ţară. Şi tot mai bine de doi ani. Pe forumurile liberale se bat trădătorii PNL deveniţi racolatori PLD, cu durii PNL. Pe forumurile de stânga se bat foştii sau noii FSN-işti cu popularii PD-işti. Pe celelalte forumuri politice, infiltraţii cotrocenişti aruncă articole „împuţite”.  Iar pe toate siturile jurnalelor, PD-işti plătiţi, alături de băieţi băsescieni cu ochii albaştri, sunt primii care încep comentariile. Admirative pentru articolele probăsesciene şi agresive până la insuportabil pentru antibăsesciene.

 

Şi veni săptămâna postreferendum unde nu se-ntâmplă nimic.

Luni, marţi şi miercuri căscarăm ochii la televiziuni iar popularoligarhia tot ţipa ceva cu noua eră.

Joi, limbutul de Avramescu, căzut în scuipatul populismului băsescian ieşi pe post doar s-o vedea ministru la cultură in viitorul guvern popularoligarhian! Încăpăţânat cum e, şi priceput la lins funduri de înalt nivel, mai ştii? Cum combate el, se vede de la o poştă c-o depăşeşte pe Suzana Gâdea!

Una la radio spunea, tot joi, că Băsescu e ca primarul de pe vremea comunistă împărţind butelii. Păi da! Băsescu ne va da butelii, raţii de pâine, ulei, unt şi zahăr dar numai să mai aşteptăm o ţâră până la următoarele alegeri când va obţine cu 3 procente peste Lucaşenco aşa cum a fost şi pe 19 mai.

Vineri, ne-apucarăm de pregătit week-endul. Sâmbătă şi duminică cine are poftă de politică?

Şi totuşi, sâmbăta fusese deja plătită la Realitatea TV pentru a scoate măcar un PD-ist sau PLD-ist pe sticlă. Ştiţi vre-o zi când nu apar?  

O „politiciană” blondă cum îi place lui „Băse” fu scoasă la înaintare la Realitatea TV: Ralucuţa Turcan. Nici nu gândeşti cum are ea „soluţii” pentru toate, dar absolut toate „problemele cetăţeanului”. N-am văzut timp de doi ani, nici măcar un milimetru de „rezervă” faţă de unele teme mai delicate!  La orice se pricepe „politiciana” blondă, ehei! Coana Leana era un nimic!

Nici nu va mai fi nevoie pentru ea de „votul uninominal” pentru calificare la Casa Poporului! Atât plezneşte cucoana de populism ieftin  încât va fi calificată din oficiu!

Şi mai trecu o săptămână de patimi ale dracilor virtuali când iar nu se întâmplă nimic.

Adică, tot fu ceva:

- Veşnicele teme populiste fură reluate „la cel mai înalt nivel” în parlament, spre deliciul amatorilor de zeflemea.

- PD-iştii lansară marele pârţ „Guvernul trebuie să plece”

- Fluturele prins cu falsul, declară plin de energie: „N-am iscălit nici o secundă, de două ori!”

- Primul ministru declară simplu că n-are timp de demisii numai că le place unora.

Iar Băse înainte de a se juca de ziua copilului la Cotroceni, ţinu să mai ardă una populistică contra guvernului:

            „- Constat că dacă a crescut nivelul de trai, a crescut şi consumul de droguri!”

-          Bravo coane Fănică!, ar zice Caragiale.

-          Bine i-o zisăşi lui Tăriceanu, aşa de la obraz, cu nivelul de trai!

 

 

Prof. Nicolae N. Tomoniu

Articol scris pentru revista Epoca

 

 

 

 

 

---

Restartare site

 

  Alte ARTICOLE

---

 

Site www.tomoniu.ro

 

© Copyright Fundaţia Tismana – 2006

Aici situl „Cu noi găsiţi orice!”

 

Conversaţi cuminţi aici: pareri@tomoniu.ro