ROMÂNIA POPULARĂ

 

In articolul meu „Războiul celor trei oligarhii”, spuneam că astăzi, „„Oligarhii” nu mai înseamnă gaşca bogătaşilor naţiunii ci e un neologism, un cuvânt magic care de îndată ce e azvârlit în „popor” e mai tare ca suliţa Sf. Gheorghe răpunând balaurul.

Da! Cu ajutorul acestui cuvânt  magic, se naşte la orizont o nouă pleiadă de politicieni – „stele sfinte”, la a căror aureolă va lucra cu entuziasm „poporul”! Iar pe lângă „baronoligarhia” si „petroligarhia” de până acum, chiar de mâine, va lumina peste biata Românie „popularoligarhia”!”

 

Nu mai e nimic de făcut, s-a renăscut din propria cenuşă România Populară! Cel puţin în perspectiva următoarelor trei-patru mandate!

După lovitura de stat băsesciană, revoluţia portocalie sau ce Dumnezeu s-o fi pus pe capul nostru, pe zi ce trecea, in  România populismul ajungea „pe cele mai înalte culmi de progres şi civilizaţie!” egalând, ba chiar depăşind propaganda comunistă. 

             - „Următorul cincinal tovarăşi, va duce România „pe cele mai înalte culmi de progres şi civilizaţie!” spunea Ceauşescu „proaspăt reales, la al 14-lea congres”.

Cu nimic nu diferă mesajul populist al ceauşescului de atunci de mesajul populist al ceauşescului de astăzi!

Pentru că trebuie să ne fie clar: la referendumul recent, „poporul” a votat pe noul „ceauşesc”! De la alegerile din 2004 şi până astăzi, a auzit altceva lumea la televizor sau la radio decât despre noul „ceauşesc” care ar duce el România pe „cele mai înalte culmi de progres şi civilizaţie” dar nu poate? Mai precis, nu este lăsat să conducă, România fiind condusă de „oligarhi”! Pentru a conduce el, trebuie ca poporul „să-i dea puteri” schimbând constituţia, făcând alegeri anticipate şi alegând „uninominal”, un partid „cinstit, cu oameni nepătaţi”.

De câte ori pe zi aţi auzit placa asta la radio sau la televiziuni? De câte ori a fost amplificată de trădătorii din PNL, amicii noului ceauşesc?

            „Marele” Stalin spunea că trebuie să-i spui ideea „ciolovecului” de atât de multe ori, până când ea e deja in capul lui!

„Marele” Băsescu veni cu inovaţia sa! O manipulare ordinară ar fi spus Lenuţa ceauşescului. Parlamentul cică, (fiindu-i ostil), e ilegitim pentru că n-a fost ales prin vot nominal, şi doar el, fiind ales nominal, este singurul reprezentant al poporului.

Când ideea realegerii noului ceauşesc fu spusă, ea era deja intrată în spontanul maselor! Aidoma lui Zalmoxe care după o îndelungată absenţă revenise, din peştera lui, direct ca zeu suprem al Dacilor, noul ceauşesc conduce acum România Populară.

„- Pe cine ai ales, mumă, la referendum?

-           Pe noul ceuşesc!”

 

Popularii zburdă peste tot.

Numai cu vorba zic că-s în opoziţie.

În judeţe nu s-a schimbat nimic!

Vă voi relata zilele următoare despre faptele lor eroice!

Adică, faptele noii clase sociale răsărită după potopurile referendumului: popularoligarhia portocalie!

 

Prof. Nicolae N. Tomoniu

Articol scris pentru revista Epoca

 

 

 

 

---

Restartare site

 

  Alte ARTICOLE

---

 

Site www.tomoniu.ro

 

© Copyright Fundaţia Tismana – 2006

Aici situl „Cu noi găsiţi orice!”

 

Conversaţi cuminţi aici: pareri@tomoniu.ro