DELIRUL DUPĂ MODELUL EVANGHELIEI LUI NICODIM

 

Oare de unde ne vine acest delir ce bântuie prin România de astăzi, „ai fost comunist” sau „ai fost turnător” dacă până şi Sfânta Biserică nu e ocolită?

Pentru că, şi dacă ai fost „turnător”, şi daca ai fost victimă, tot aia e în vremurile astea!

Cum „deranjez” pe cineva, mai în vârstă fiind, acela îmi strigă: „comunistule”. Adică, eu care am construit în plin comunism, cu riscul pierderii libertăţii, probabil singurul monument din România al unui erou al neamului, al unuia torturat şi ucis de comunişti la Periprava, sunt egalul vechilor nomenclaturişti comunişti cu maşină la scară.

Comunist Iliescu, „comunist” eu!

Iar Părintele Gherasim Iscu egalul „turnătorului” său, tot om al bisericii!

Era bolnav şi s-aştepta să moară când i-a dat cămaşa proprie călăului său. Înainte ca „pârâciosul” să-şi dea duhul, l-a spovedit, l-a mângâiat pe cap şi l-a iertat. Peste puţin timp, avea să moară şi Părintele Iscu fără cămaşa sa de egumen al Mânăstirii Tismana.

Dacă prin absurd părintele ar trăi astăzi, nu-i aşa c-ar fi asimilat acelora care au făcut parte din Biserica aceea „comunistă”? Adică egalul „turnătorului” său, după judecăţile de valoare din aceste zile?

Cum s-a ajuns aici?

Nimic mai simplu: se pleacă întâi de la împărţirea maselor în două categorii: „revoluţionari” şi „terorişti care trag din toate poziţiile”.

Lumea e năucită apoi îndârjită. Printre revoluţionari sunt însă şi comunişti, dar care sunt aceia? Ne întrebăm de 18 ani şi-i „identificăm” cu insistenţă acum, cică pentru că „s-a dat drumul la toate dosarele”!

Ehei dragilor, fluturarea steagului CNSAS şi înfiinţarea institutului acela, „după modelul Holocaustului evreiesc”, a amplificat şi mai mult acuzaţiile de "comunist" şi turnător la "securitate"!

E târziu şi deja delir pe tema asta!

Chiar din 1999 de la înfiinţare, în cuibul CNSAS cu ouă de aur, îşi depusese deja ouăle cucul!

 

Cum s-a ajuns la acest apogeu românesc al vremurilor de persecuţie pornite acum două milenii şi descrise atât de strălucit în „Evanghelia lui Nicodim”! („Evanghelii apocrife”, editura Polirom, 2002, pagina 183)

Zice Nicodim:

-          „Legea noastră osândeşte pe cineva mai înainte ca cineva să îl asculte?

-          „Tu ai devenit discipolul acestuia şi-i iei apărarea?”, grăiesc iudeii către Nicodim.

-          „Oare şi guvernatorul i-a devenit discipol şi-i ia apărarea?”

-          „Nu ţi-am spus că vindecă şi alungă draci în zi de sabat?” ţipă iudeii.

 

Dar astăzi nu se mai pune problema crucificării unuia sau altuia, a crucificării lui Hristos alături de doi tâlhari. Soldaţii guvernatorului nu mai sunt ca cei antici care se apropiau dând condamnatului să bea oţet cu fiere zicând „Tu eşti regele iudeilor; salvează-te!”

Acum soldaţii „celor-ce-vor-puterea” îţi intră în casă şi chiar în ultima celulă a creierului fără nici măcar să gândeşti. Şi-ţi arată „pe-cel-rău” pe ecrane, îl condamnă nesculat din pat, iar când acesta se scoală, află că e deja mort!

Şi se bagă cuţitul până la os pentru a se ajunge la interesul vizat.

Aflam cu stupoare de la Ciutacu (Antena 2), ca grupul de intelectuali care au "lucrat" pentru "Procesul comunismului" alt scop avea! Şi au luat ce au vrut de la CNSAS pentru a „judeca iepoca”: acte de proprietate, dosare secrete de la cabinetul 2 care nu se pot cerceta decât peste 50 ani, şi mai ales, ce le trebuia „celor-ce-vor-puterea”  pentru a atrage direct sau indirect spre ei, peste 50 procente din electoratul românesc.

Nu pot decât să ne şocheze deconspirările, epurările, împărţirea, pana la urma aleatorie a ţarii  în "clase sociale antagonice" cum ne spuneau toate cursurile obligatorii de marxism-leninism. Şi am fugit degeaba de la cursurile acelea, obligatorii în toate facultăţile anilor 1960. Daca le studiam atent, poate descopeream unde-i cheia astăzi.

Ştim doar, că deocamdată cheia este tot la vechii comunişti.

Dar separă-i dacă poţi, odată intrată dilema în spontanul maselor, adică „partajarea” comunişti – necomunişti, totul devine unealtă şi „noua distracţie” a neaveniţilor, aidoma soldaţilor lui Pilat!

Şi vai, tineretul începe şi el să separe ţara după propriu criteriu, şi anume, "eu nu m-am născut în comunism"! Priviţi pe forumuri, pe bloguri, pe comentariile articolelor jurnalelor on-line şi daţi de iadul cel veşnic!

Vai ce iluzie tu tânărule dependent de distracţie virtuală! După ce vei lupta cu înverşunare "împotriva comuniştilor", tu noul născut „în democraţie”, e suficient să împiedici pe cineva, pe undeva sau să-i atragi atenţia că sare calul …

In momentul acela eşti un om pierdut, un om mort!

Pentru că, individul va descoperi că taică-tu a trăit în comunism, oul lui Columb! Şi fie ca fusese general de brigada în securitate, fie că-l stâlcise securitatea în bătaie, tot aia va fi! Au trăit taţii voştri în comunism? Au trăit, gata demonstraţia!

Unii după asta îl judecă pe Tismăneanu, vedeţi ce simplu se găseşte că e fiul cozii de topor sovietice Tisminetki?

Iar televiziunile şi reţeaua Internet ţi-au luat deja minţile pentru ca să nu observi ce trebuia! Să nu observi că iar avem intelectuali "aleşi" cum făceau Ceauşeştii! Şi care scriu ce vor noii ceauşeşti.

Asta ar trebui să-ţi sară ţie în ochi la Tismăneanu: ce scrie el! N-a scris un rând despre rezistenţa anticomunistă din Mănăstirea Tismana ci a afurisit biserica ortodoxă ca „biserică colaboratoare cu secu”! Iar în „raportul” său, a elogiat o altă biserică iubită de „cine-a-dat-comanda” sau pe care o îndrăgeşte el însuşi.

Eu n-o să-l iert în veci pe Tismăneanu pentru ca n-a scris un singur rând despre părintele Gherasim Iscu!

 (A se vedea,

  http://www.hotnews.ro/articol_80291-Serial-Sfintii-inchisorilor-Parintele-Gherasim-Iscu-Duhovnicul-care-si-a-spovedit-calaul.htm )

Sau pe cotrocenistul Patapievici. 

Când zic asta, parcă-i văd cum o să sară toţi fiii de „comunişti” deveniţi peste noapte "luptători anticomunişti": cine sunt eu să-l defăimez pe Patapievici?

Sunt un om de rând care n-aş face niciodată ce-a făcut „alesul” asta! Iţi permiţi ca în glumă să te mai pişi pe unul sau pe altul care te enervează dar „alesul” Patapievici s-a pişat pe întregul popor român!

Mi se pare de neiertat paragraful patapieviecian prin care se înţelege că noi românii, sub Mircea cel Bătrân, bunăoară, nu ne-am luptat la Rovine cu turcii ci ne-am dus acolo ca să se pişe turcii pe noi!

E ură în ce spun, poate în sinea mea găsesc că Tismăneanu şi Patapievici ai în ei şi parte dată de la Dumnezeu. Dar asta nu dovedeşte decât că suntem manipulaţi şi devenim nişte marionete prin mijloace moderne de diversiune de către „cei-cu-avere-şi-putere”!

Până la urmă, n-ar fi mare lucru, ne deşteptăm noi, încet, încet, s-a mai deşteptat „mămăliga românească” o dată!

            Dar manipulăm până şi Sfânta Biserică?

 

Nu trag eu concluzia, a tras-o PS Bartolomeu:

,,Este o tehnică diabolică, specială şi bine studiată prin care nu mai faci deosebirea dintre informaţie şi asimilaţie. Rolul mass-media este de a informa corect. Primeşti informaţia, iei act de ea şi o pui deoparte. Există emisiuni care ţi se infiltrează în conştiinţă încât să nu mai faci deosebire între informaţia pură şi ceea ce asimilezi fără să ştii. Aici mi se pare că este primejdia”

 

 

 

Prof. Nicolae N. Tomoniu

Articol scris pentru publicatiile  A.R.P.

 

 

 

 

---

Restartare site

 

  Alte ARTICOLE

---

 

Site www.tomoniu.ro

 

© Copyright Fundaţia Tismana – 2006

Aici situl „Cu noi găsiţi orice!”

 

Conversaţi cuminţi aici: pareri@tomoniu.ro