DEDESUBTURILE VOTULUI TOKES

 

Prima surpriză a alegerilor din 25 noiembrie, a fost  diferenţa peste marja de eroare, a unor exit-poll-uri faţă de  rezultatele finale. Nu e de mirare, unele secţii de votare raportau în stil ceauşist voturi fără numărătoare exactă, extrapolând rezultatele anterioare.

Cel mai mult s-a greşit însă, la numărul votanţilor care s-a dovedit mult mai mic decât estimările sondajelor.

Putem spune că „românii” lui Băsescu, prin neprezentare, au făcut praf alegerile actuale.

Nu e cazul „maghiarimii” lui Tokes! Care s-a îmbulzit  spre secţiile de votare în procent de peste 84%!

In aceste condiţii, iată că maghiarimea a oferit românilor o lecţie!

Iar prin solidaritatea ei şi atitudinea civica faţă de vot, voită sau „stimulată”, rezultatele maghiarimii sunt surprinzătoare.

Atât de surprinzătoare încât, iată ce am primit pe un e-mail, transferat, de la o publicaţie:

 

Au votat "la misto"?

„De parca n-ar fi lucrurile suficient de serioase, cine arunca o privire peste statistica voturilor obtinute duminica de Tokes isi pune, cu siguranta, si mai multe intrebari. Conform datelor finale oferite de Biroul Electoral Central, Tokes a obtinut 176.533 de voturi, la nivelul intregii tari. Daca e de inteles ca Tokes si UDMR si-au luat majoritatea procentelor din "secuime", beneficiind de disciplina votantilor maghiari, cifrele arata straniu cand privim la numarul de sustinatori pe care episcopul reformat i-ar avea in judete unde numarul co-etnicilor sai e foarte redus.

Iata cateva exemple:
- In Botosani locuiesc 83 de maghiari [date de la ultimul recensamant national], iar Tokes a primit 848 de voturi
- Prahova: 655 de maghiari, 729 de voturi pentru Tokes
- Iasi: la 310 maghiari s-au inregistrat 1475 de voturi pentru Tokes
- Vaslui: 87 de maghiari si aproape 1000 de voturi pentru Tokes, in conditiile in care acesta nici nu si-a facut campanie electorala in acest judet!
- Neamt: 307 etnici maghiari, 1048 voturi pentru Tokes
- Suceava: 368 de maghiari, 969 de voturi pentru Tokes
- Galati: 259 de maghiari, 655 de voturi pentru Tokes
- Vrancea: 135 maghiari, 841 de alegatori au optat pentru Tokes
- Dolj: 297 de maghiari, 474 de voturi pentru Tokes.

Sa mai tinem cont ca in fiecare din aceste judete si UDMR-ul a avut voturi, dar nicaieri acestea nu au fost, nici pe departe, atat de numeroase ca ale episcopului! Pentru cine are curiozitatea, rezultatele finale ale europarlamentarelor se gasesc la www.bec2007pe.ro.

Ce sa deducem de aici? Ca, intr-un moment de mare sictir fata de politica, multi romani, in loc sa boicoteze pur si simplu votul, au gasit de cuviinta sa bage, masochisti, in urna, cate un buletin stampilat pe numele unuia despre care si un copil stie ca traieste doar ca sa-si indeplineasca visele separatiste?

Cum ne mana o curiozitate sincera si dorim sa deslusim adevarul, am decis sa oferim un premiu surpriza cititorului nostru care ne va face cunostinta fie si cu un singur roman, votant in cunostinta de cauza al lui Laszlo Tokes, din fiecare din aceste judete. Asteptam, asadar, provincia, la propriu - pe adresa redactiei.

 

De bună seamă că e-mail-ul pleacă de la o bună logică elementară, de la nişte date concrete pe care nu le poate contesta nimeni.

În consecinţă, concluziile ar trebui să fie pertinente. Dar nu este aşa!

Mai ales concluzia aceea, că s-a votat „la mişto” deşi e prima supoziţie ce-ţi vine în minte!

Voi face o analiza cu datele pe care le am eu, mărturisind că am analizat încă de luni „fenomenul Tokes”, prin prisma rezultatelor obţinute la alegeri, fără să mă gândesc la vre-un „premiu”, ci doar pentru că am fost şi eu şocat de voturile pentru Tokeş. 

Concluziile le voi pune aici, cu precizarea că ele pot fi valabile doar într-o arie restrânsă. Teritorii cu familii de maghiari izolate, aşa cum este judeţul Gorj, care în afară de ţigani, nu mai are nici o altă minoritate compactă prin localităţile sale componente.

 

Ca o primă constatare logică, Laslo Tokes a fost evident sprijinit de serviciile specializate din Ungaria în campania sa. Aceste servicii s-au sprijinit pe rezultatele uimitoare obţinute de către preşedintele Băsescu, prin strategia sa de denigrare a guvernului şi a parlamentului. Pe un mesaj populist, acesta a reuşit să aducă PD pe prima poziţie, iar poziţia proprie să rămână constantă.

Laslo Tokes, bine sfătuit de serviciile ungureşti, a adoptat aceiaşi strategie băsesciană, de a bate spre cei din guvern.

A hulit conducerea UDMR pentru că nu a obţinut „autonomiea” teritorială decât prin vorbe. A hulit pe ungurii care ocupă locuri în parlament, că stau acolo doar pentru propriile afaceri. Iar miniştrii UDMR fac peste tot în România proiecte peste proiecte, ajută pe toată lumea, numai în judeţele majoritar maghiare nu fac nimic!

A folosit, ca şi Băsescu, o largă campanie anti-UDMR prin toate mijloacele media: ziare, televiziuni, propagandişti teritoriali.

Notoriu fiind faptul că Tokes e un vechi agent al serviciilor secrete maghiare, a dispus pentru această propagandă de sume de bani nelimitate.

Am informaţia că toţi maghiarii din România sunt bine „recenzaţi” şi „ajutaţi” ca să fie la zi cu demersurile ungureşti. Chiar şi cele trei-patru familii de maghiari din Tismana, primesc publicaţii maghiare şi văd prin televiziunea prin satelit, cel puţin două posturi maghiare!

S-ar putea ca maghiarii aceştia să aibă o iubire nemărginită faţă de etnia proprie prin ereditate! Oare, prin instruire nu?

Mesajul populist a fost transmis zilnic de către „Tokes &Colegii” pe toate canalele, întâmplător, chiar eu l-am văzut la TVR pe Tokes invocând „maghiarimea”. Acum nu mi-e clar dacă Tokes s-a inspirat de la Basescu cu invocarea „românilor” sau Băsescu a luat patentul cu „maghiarimea” de la Tokes!

Important este că, Tokes furându-l pe Băsescu, a obţinut un rezultat neasteptat. Spre deosebire de alte judeţe, în Gorj, Tokes a obţinut chiar mai puţin decât UDMR, 240 voturi faţă de 412, dar asta are o explicaţie!

Ca fiecare partid care are şmecheria proprie de fraudare a alegerilor, UDMR are şi el următoarea strategie: nu pune maghiarii săi ca reprezentanţi în secţiile de votare, care oricum votează UDMR, ci pune „români”! Cum se duc românii la UDMR pentru a fi reprezentanţi în secţiile de votare? Simplu, se duc pentru bani, ba e chiar coadă acolo iar ca să iei „un post” mai dai şi 12 lei „cotizaţie”. Doar îi recuperezi tu pe urmă, bine că te-a pus la vreo secţie de votare!

Si uite-aşa, dintr-un foc, vor fi in plus „maghiari” în Gorj, câte secţii de votare sunt!

Iar din „cotizaţia” la UDMR se trimit în judeţ mii de SMS, pe toate telefoanele mobile.

Care sună cam aşa: „tinand cont de faptul că românii nu se prezintă la vot, trebuie sa ne mobilizam toţi maghiarii sa mergem la vot!”

Vedeţi ce frumos au lucrat maghiarii ca să obţină o participare de  84% la vot?

Iar voi, „românii” lui Băsescu, aţi stat prin cârciumi ca şeful vostru!

N-ar fi de mirare ca însăşi mesajul UDMR, bine lucrat de serviciile secrete din Ungaria, să fi mărit absenteismul românesc. Pentru că, subliminal, i se induce cititorului următorul gând „Uite, zic ăştia, ca nu se duc mulţi români la vot. Nu mă duc nici eu!”

Cum, necum, ne-o făcură ungurii cu grămada lor de europarlamentari prin parlamentul european!

Si culmea! Pe când gâlceava Tokes-UDMR  se pregătea în amănunt în Ungaria, noi în România, ne înfieram patriotic securitatea proprie! O securitate mereu decapitată, acum rămânând din spaima ţării odinioară, o gaşcă nepricepută, formată din juni abia ieşiţi de pe băncile şcolii, cu reviste porno în buzunar.

 

Deci, ca o concluzie la cele spuse până aici, NU s-a votat „la mişto”!

Cel puţin, în mod cert, la Tismana nimeni n-a votat „la mişto” pe pastorul Tokes! Au fost câteva voturi la zeflemea, pe coperţi, pe dungă, vot peste toate partidele, dar e aproape zero probabilitatea să le trăsnească acestor indivizi aceiaşi idee votându-l pe Tokes!

Adaug că la Tismana, la cinci secţii de votare, UDMR a obţinut total 3 voturi, câte unul în trei secţii şi zero voturi în două secţii.

Tokes a obţinut la cele cinci sectii, respectiv 2, 0, 3, 2 şi 1 voturi, conform numărului de maghiari din sate prezenţi la vot.

Total 8. Cam trei-patru maghiari nu s-au prezentat, probabil fiind plecaţi din localitate.

            Ce este aproape sigur, este că doar trei români reprezentanţi ai UDMR în secţiile de votare au votat cu UDMR.

            Restul de doi, au votat cu… PNL!

            Tot mai avem deci speranţă că, până la urmă, nu ne vom vinde toată ţara pe forinţi ungureşti.

 

 

Prof. Nicolae N. Tomoniu

Articol scris pentru revista Epoca

 

 

 

 

---

Restartare site

 

  Alte ARTICOLE

---

 

Site www.tomoniu.ro

 

© Copyright Fundaţia Tismana – 2006

Aici situl „Cu noi găsiţi orice!”

 

Conversaţi cuminţi aici: pareri@tomoniu.ro