Făuritorii României maneliste. Majoritatea dintre ei sunt spioni ai serviciilor secrete străine.

 

 

PARDOXUL SMARANDACHE

 

 

La douăzeci de ani de la evenimentele din 1989, apocalipsa poporului român este în momentul ei culminant. Dacă Japonia restaură puterea imperială în epoca Meiji (1867-1921) si ajunse să treacă în numai cincizeci şi patru de ani de la feudalism la un stat capitalist cu o puternică dezvoltare a economiei, un partid băsescian de trădători, balastul altor partide, reuşi să facă din România, în numai patru ani, un stat feudal al Europei de la începutul mileniului al III-lea.

Sub preşedintele ei cu nume predestinat Băsescu, autodeclarat de la bun început jucător cu ţara, ne-am întors în urmă cu şapte secole după o epurare fără precedent, executată de vechii securişti ai lui Ceauşescu scoşi de la naftalină. Aşa cum mereu am spus, voievodatul băsescian cu gaşca lui boierească dată mereu jos de popor, parcă e veşnic. Guvernele de  boci îndepărtate democratic revin de fiecare dată la putere prin manevrele malefice ale băsescianului.  De la prima până la a cincia serie de boci s-au înlocuit frenetic toţi specialiştii din ministere, lăsând România pe seama unor marionete de moment. Cunoscuţii, rudele şi cumetrii drăculeanului şi ai mascotei Boc, sunt puse în funcţii înalte. S-a ajuns până acolo încât, în sectorul energetic sunt cocoţaţi directori analfabeţi, care habar n-au câţi waţi are megawatul. Toate acestea, ne fac să ne reamintim zilnic, nu numai de „iepoca” lui Ceauşescu ci de vremurile voievodatelor medievale.

Rezultat firesc al vieţii reale băsesciene, reînvie coada pentru făină de la „ punctele de ajutoar pentru săraci”. Se cumpără „tacâmuri de pui”, „ţoale refuzate la export”, conserve, zacuscă, pâine neagră, halva şi „mâncare de fasole” exact ca pe vremea lui Ceauşescu. În cârciumi se bea ţuică ordinară şi se spun bancuri cu Băse, coana Elena, piticul Boc şi ciracii lui ajunşi miniştri cu diplome de facultăţi particulare, practic cumpărate de prin ţări străine de la chioşcurile de antichităţi.

Miniştri cu doar unsprezece clase echivalate în România sau miniştri cu examenul de bacalaureat luat la vârsta de douăzeci şi şapte de ani, un prim ministru cu diplomă în drept constituţional căruia i s-au declarat legile şi Hotărările guvernului anticonstituţionale de către Curtea Constituţională a României, fac deliciul poporului.

Când vine vorba de gaşca hoţului de Băsescu poporul se amuză:

“Care este diferenţa dintre Băsescu şi un hoţ"?

"Diferenţa dintre  Băsescu  şi un hoţ este că pe primul l-am ales eu, în timp ce al doilea mă alege el pe mine. Am nimerit-o?".

"Eşti un geniu tataie! Eşti singurul care a reuşit să găsească o diferenţă între cei doi".

Reţeaua Internet e plină de bancuri, SMS-uri, pps-uri, bloguri cu parafraze ale unor dialoguri celebre, poezii, cugetări, manele şi muzică de tip KK-MaKa: „Bugetul e în găleată/Iar ţara-i cufundată/Ne-ntrebăm de ce e, e/Criza asta e, e, e,/ Mult mai rea aici la noi/Cu Udrea din Pleşcoi… S-au tăiat salariile/caca-maca viaţa e/Fără bani n-ai ce să faci/Ne mutăm iar în copaci/Suntem ca maimuţele/Caca-maca e,e,e,/Creşte şi inflaţia/Exact ca în Africa…„

Bagă tare neamule…Clic aici pentru Imnul Crizei: fişier audio wma, 281 kb, videoclip fisier 3gp, 3,1 Mb, pentru incarcare pe telefoane mobile.

 

E jale mare prin buzunare, sună cântecul, amintindu-ne încă o dată dacă mai era cazul, că de jale are bietul român parte, de la viersurile Mioriţei la viersurile lui Eminescu, de la şedinţele lui Ceauşescu la ieşirile pe ecran ale lui Băsescu.

Nimic nu s-a schimbat. Doar cântecul de jale s-a metamorfozat în băşcălia de jale la Divertis, confirmând invocatul nostru geniu mioritic. In mahalale răsar peste noapte manelele de jale confirmând şi ele că un fenomen extraordinar se petrece în rândul maselor populare în vremuri de cumpănă: apare spontan folclorul, absurdul se metamorfozează în umor, neobrăzarea şi demagogia se prefac în băşcălie. Oricâte cuvinte meşteşugite şi-ar alege jurnaliştii şi scriitorii, încă nu s-a născut scriitorul care ar putea descrie exact ceea ce se petrece azi cu ţara condusă de bocii marelui malefic. Iată că în compensaţie la absenţa literaturii, apare un folclor de tip nou, o muzică de tip nou, un teatru popular de cârciumă, glume lansate în autobuz, în tramvai sau în staţiile de metrou. Fenomenele literare în adormire, curentele literare spontane din vremea lui Ceauşescu, încep să fie scoase din nou la vedere. Create atunci şi transmise prin viu grai în afara presei proletcultiste, astăzi poporul are mult mai multe mijloace de exprimare şi totodată de răspândire, datorită reţelei Internet. Apar situri personale, jurnale personale zilnice – aşa zisele bloguri – reviste on line noi.

De partea puterii, prolifică in draci pata-pleşi, pletoşi cărtăreşti, refugiaţi tismăneni, turcişti cu bile, abrameşti şi pore guralive. Această faună literară reprezină echivalentul bandei politice băsesciene în literatură. Creată de marele malefic cotrocean prin avansarea  unora în funcţia de consilier prezidenţial sau şefi ai Institutelor Culturale Române plantate din Bucureşti până în Patagonia, literaţii, criticii literari ai puterii se întrec în a-şi apăra teritoriul ca maidanezii lui Băse: pişându-se din loc în loc pe poporul român şi pe opera sa.

Să luăm un exemplu concludent din fieful de la Craiova al prim-marinarului.

In articolul “Alex Ştefănescu şi totalitarismul care se instalează în România” apărut în revista craioveană “Constelaţii diamantine”, anul I, nr. 1, septembrie 2010, scris de Florentin Smarandache, acesta, spre final, în pledoaria sa că paradoxismul există, povesteşte un fapt real: un e-mail primit în luna iulie 2010, care reflecta exact starea de lucruri din România.

„De ce n-ar exista paradoxismul?” întreabă autorul pe criticul său, „fiindcă nu vrea el, sau fiindcă deranjează noua putere?” Şi continuă: „Ei bine, uite că paradoxismul există chiar în folclor: independent de mine şi de găunoşenia domniei sale. O să critice acum şi poporul: cum de-a îndrăznit să scrie aşa ceva? Lucrarea era intitulată „România este o ţară de poveste. O ţară în care nimic nu este ceea ce pare a fi. Credeţi-ne pe cuvânt!”

 

La noi, în România:

- Salariile cresc, scăzând;

- Pensiile sunt tot mai mari, fiind reduse;

- Medicamentele gratuite trebuie cumpărate;

- La robinet, apa caldă curge rece, iar apa potabilă nu e bună de băut;

- Trăim în frig plătind tot mai multă căldură;

- Plătim asistenţa medicală gratuită;

- Avem un preşedinte care spune mereu adevărul dar fiecare promisiune a lui se dovedeşte a fi o minciună. Culmea, la fel se întâmplă şi cu primul ministru!

- Premierul ştie totdeauna ce vrea „românul” fără să-l întrebe niciodată;

- Banii ţării sunt tot mai putini şi avem tot mai mulţi miliardari;

- Poporul primeşte tot mai mult iar numărul săracilor sporeşte în fiecare zi;

- Trăim într-o ţară liberă, aflată sub ocupaţie străină;

- Suntem suverani, dar ne închinăm la două Porţi;

- Avem democraţie, dar alegerile sunt fraudate;

- Dezvoltăm cultura, dar denigrăm scriitorii clasici în frunte cu poetul naţional;

- Trecutul nostru este important, de aceea desfiinţăm toate personalităţile istorice;

- Limba noastră-i o comoară, şi de aceea o îmburuienăm cu cuvinte străine nenecesare;

- Plătim elemente halogene ca să ne persifleze pe noi şi ţara;

- Cel mai performant guvern ales de parlament este acela care tocmai fusese destituit pentru incompetenţă;

- Fiecare ministru jură azi, cu mâna pe biblie, că doreşte binele poporului şi de a doua zi porneşte un program menit să-l distrugă;

- Salariile profesorilor au crescut cu 50%, prin reducerea cu 15%;

- Într-un singur an au fost create 200 000 locuri de muncă şi ca urmare numărul şomerilor a crescut cu 300 000;

- Este garantată libertatea de exprimare a cetăţeanului datorită efortului serviciilor speciale de a le asculta, în fiecare clipă, telefonul;

- Libertatea presei este sfântă, de aceea ajung în stare de faliment tot mai multe ziare „antiguvernamentale”;

- S-a redus cu peste 60% numărul taxelor şi impozitelor, dar plătim cu 20% mai mult taxe şi impozite;

- S-au desfiinţat peste 100 agenţii guvernamentale, prin creşterea numărului angajaţilor în plată al acestora cu circa 10%;

- Cabinetul premierului a fost micşorat, desfiinţat chiar, prin angajarea în plus a câtorva zeci de consilieri personali ai primului-ministru;

- Constituţia este respectată de guvernanţi prin încălcarea fiecărui paragraf al ei, sub îndrumarea atentă a primului ministru care este doctor în drept constituţional. Din nou, culmea, la fel procedează şi preşedintele!

- Legile cele mai bune în România sunt cele care nemulţumesc pe toată lumea;

- Avem şi o instituţie denumită Direcţia Naţională Anticorupţie care a obţinut rezultate remarcabile în lupta împotriva corupţilor, fără să fie condamnat vreun corupt. Ca urmare, fără nici un corupt, am devenit ţara cea mai coruptă din Europa;

- Deşi 60% din alegătorii cu drept de vot au optat  pentru un preşedinte sau altul, adevăratul şef al statului a fost desemnat de „flacăra violet”;

- O campanie electorală de câteva sute de milioane de euro a fost plătită cu numai circa cinci milioane;

- Am fost o ţară fără premier două luni, având concomitent în funcţie trei prim-miniştri: unul demis, unul interimar şi unul desemnat;

- Împrumuturile externe împovărătoare, menite să scoată ţara din criză, adâncesc şi mai grav criza;

- Avem o armată tot mai puternică cu o dotare tot mai precară;

- Am intrat în Uniunea Europeană, trăim mai bine dar o ducem de două ori mai prost;

- Speranţa de viaţă este tot mai mare prin creşterea fără precedent a mortalităţii;

- Şcoala este gratuită pentru toţi copiii, plătindu-se taxe şcolare tot mai mari;

- Pentru copiii preşcolari s-au înfiinţat mai multe grădiniţe datorită reducerii drastice a numărului celor existente;

- Analfabeţii nu numai că pot citi, ei chiar învaţă legea circulaţiei şi obţin permisul de conducere;

- Turismul a cunoscut o creştere nemaiîntâlnită, ca urmare a scăderii numărului turiştilor cu peste 50% faţă de anul precedent;

- S-au luat măsuri hotărâte de întărire a economiei prin desfiinţarea a câte 20 000 de întreprinderi lunar;

- Deşi, prin străduinţa guvernului, se produc anual 10 pâini pe cap de locuitor, fiecare cetăţean are asigurată cel puţin o pâine în fiecare zi;

- Agricultura noastră poate hrăni 80 de milioane de oameni, ca urmare peste 80% din mâncarea zilnică a românului este adusă din alte ţări;

- Petrolul produs de noi este cel mai ieftin din lume. Cum reuşim? Îl plătim cu preţul cel mai mare din Europa. Cu gazele se întâmplă la fel;

- Construim în fiecare an sute de kilometri de autostradă şi ca urmare avem autostrăzi tot mai puţine;

- Gropile din carosabil devin tot mai numeroase întrucât le astupăm continuu cu asfalt;

- Oricare altă ţară cu atâtea minuni adunate laolaltă ar fi dispărut demult. Noi existăm!

 

Mai sunt şi alte minuni în ţara asta. În România, minunile nu se sfârşesc niciodată!

Şi asta fiindcă şi noi, românii, suntem un popor de poveste. Alegem de douăzeci de ani conducătorii cei mai capabili de basme!”

 

  Florentin Smarandache nu este un fitecine dacă este atacat de neo-proletcultiştii cu diplomă de literaţi. Ştiu ei ce ştiu! Lumea internauţilor de pe web e scormonitoare… Într-o zi o să afle că Florin Smarandache acesta este mai literat decât toţi literaţii găştii manolesciene primiţi în Uniunea Scriitorilor din România  cu trei cărţi de haiku ca operă literară. O să se afle că matematicianul Florin Smarandache nu este numai o somitate în domeniu, autor al funcţiei Smarandache în „Teoria numerelor” ci şi un cunoscut scriitor, care a depăşit de mult moda haiku primind numeroase premii literare în ţară şi în străinătate, râvnite chiar de cei care-l critică.

Fugit pe timpul regimului totalitar în Turcia, în anul 1988, acum inginer de cercetare la Calculatoare Honeywell Corporation Inc în Phoenix, Arizona, unde locuieste cu familia sa, Florentin Smarandache a cutremurat gaşca literaţilor lipiţi de puterea politică, creând un nou curent literar „Paradoxismul”. Paradoxismul - paradox+ism, teoria şi practica de folosire excesiva a paradoxurilor în creaţie - a pornit ca un protest anti-totalitar împotriva unei societăţi închise, România anilor 1980, unde întreaga cultură era manipulată de un singur grup pentru care doar ideile proprii contau. Ceilalţi, nu puteau publica aproape nimic ca şi acum. Mie mi-au trebuit patru ani ca să găsesc până la urmă un cleric inimos, dintr-o comună de la ţară, care să-mi tipărească studiul privind viaţa sfântului Nicodim de la Tismana.

Bani ar fi, pentru că gaşca băsesciană îşi face prin biserici cruci mari electorale şi bagă în cutiile milei ale episcopiilor, bani căcălău furaţi de la popor întru realegere prin cuvânt greu pentru enoriaşi, de la Prea Inaltul. 

Îţi pui întrebarea: cum să nu reînvie paradoxismul astăzi dacă în jur avem parte numai de paradoxuri?

Profesorii de matematică scriu literatură, universitarii mătură aleile de la Cotroceni de caschete de poliţişti, armata arde în piaţă portretul marelui conducător, monahiile fac turism ecumenic cu martori de-ai lui Iehova cazaţi în noile hoteluri ale mânăstirilor iar scriitorul Florentin Smarandache publică majoritatea lucrărilor sale peste hotare, în engleză, franceză, spaniolă sau portugheză.

Iată cum viaţa reală în România se trăieşte sub semnul paradoxului Smarandache.

Românii parcă nu mai sunt locuitori în România. Au doar locuinţa în România, ducându-şi veacul prin Spania, Italia, Franţa, Belgia, Germania, Canada, Statele Unite ale Americii, Turcia, India, Japonia, Australia, Maroc şi câte or mai fi.

La „Mitingul moţiunii” din 27 octombrie 2010 o profesoară zicea:

„- De ce să plecăm noi toţi peste hotare dacă ei nu sunt în stare să conducă ţara? Mai bine să plece ei!”

Păi nu se poate doamnă! Acestea sunt paradoxurile lui Smarandache în România iar cu matematica nu te pui!

  

 

 

Prof. Nicolae N. Tomoniu, 28 oct. 2010

Articol scris pentru revista Publicaţiile ARP

 

 

 

 

 

---

Restartare site

 

  Alte ARTICOLE

---

 

Site www.tomoniu.ro

 

© Copyright Fundaţia Tismana – 2006

Aici situl „Cu noi găsiţi orice!”

 

Conversaţi cuminţi aici: pareri@tomoniu.ro