Ohanesian: prea tânăr pentru un război atât de mare

 

 

Tăuraşii marilor oligarhii mondiale

                                                                                                 

 

Atunci când mi s-a propus publicarea la editura online a unor fragmente din cartea „Puterea din umbră” a lui Ovidiu Eduard Ohanesian, în ciuda notorietăţii extraordinare a jurnalistului, care se trezise peste noapte ciolan de ros pentru o haită de lupi, aventura lui cumplită nu mă mai impresiona. Nu mă mai impresiona pentru că ea se înscria într-un  şir lung de evenimente şocante de care, din nefericire, poporul român avu parte timp de două decenii. Şi totuşi cartea trebuie citită pentru a nu uita că, în România, spionii şi marionetele se reprofilară şi proliferară de îndată ce Ceauşescu căzu victima marilor scenarii şi diversiuni de scară mondială care se coc în permanenţă în capetele unchiului Sam, coanei Europa şi în ţeasta ursului încă sovietic de la Moscova, pentru a face din mapamond un ţarc de popoare bine dresate care cântă la comandă.

În ciuda aparenţelor de ţară liberă şi democratică, printre popoarele cele mai „dresate” ale lumii gata oricând să cânte la semnul puterii, poporul român deţine un loc fruntaş trăgându-i-se obedienţa încă din vremurile totalitarismului. El priveşte acum năuc şi nepăsător la tot ce se întâmplă pentru că i s-a inoculat mereu subliminal pe toate căile mass-media, zi de zi, minut de minut, conduita lui viitoare relativ la cei care-l conduc. Adică la „puterea din umbră”, sintagmă bine găsită de „Oha”, răpitul din Irak, pentru spionii Securităţii ceauşiste reşapaţi şi stăpânii lor marionete politice ale capitalului mondial ce învârt soarta popoarelor pe un deget aidoma cheilor de la maşină.

Şi la fel ca ciobanul mioritic care-şi acceptă soarta ca pe o fatalitate, privim cu toţii ca paralizaţi la această „putere din umbră” care ne copleşeşte. Oha nu lansează doar o carte prin această sintagmă ci şi o perspectivă aparte de a privi o stare anormală de fapt. El ne spune că fenomenul puterii din umbră există şi că a venit vremea combaterii lui într-un mod mai hotărât decât cel de până acum. Dezvăluind diversiunile puse la cale de putere prin mijloace abuzive ajungându-se chiar şi până la subordonarea securităţii statului şi a justiţiei în folos propriu, Ohanesian ne îndeamnă la selecţia atentă a informaţiilor care ne parvin pe diverse căi şi cizelarea urgentă a propriilor opinii. Putem face asta citindu-l pe Ohanesian dar şi pe alţii ca el, care plecând de la investigaţii independente, au creat deja în spontanul maselor o atitudine dură faţă de putere, jurnalistul devenind un semănător de opinie care merită a fi publicat şi popularizat.

Ohanesian lansează cartea lui în preajma alegerilor prezidenţiale şi euro-parlamentare. Primul pas al poporului român intrat iar în marasm ca în vremurile împuşcatului, trebuie să fie reacţia contra diversiunilor menite ca poporul să voteze iar cu o putere mereu mai mincinoasă şi mai hoaţă pe faţă, culmea, prin legi. Prin conduita lui, poporul va trebui să-i arunce demagogului venit în poarta lui la cerşit de voturi un hai-sictir clar, fără echivoc. El trebuie să arate „puterii din umbră” că vremea fluturaşului, calendarului şi berii electorale a trecut şi nu-l mai impresionează decât acele lucruri care nu sunt cadouri cumpărate tot din banii lui. A venit vremea oamenilor cinstiţi, neimplicaţi în afaceri, e vremea idealiştilor care ţin la naţiunea lor din principiu, respingând snobismul copierii modelelor străine, pentru că străinătatea ne-a copleşit ţara şi nu ne-o mai recunoaştem ca fiind a noastră.

De aceea alegătorul trebuie să arate clar cerşitorilor de voturi, că el ştie bine ce i se întâmplă, că ştie bine că puterea actuală este în cârdăşie cu mânuitorii capitalului mondial de îndată ce va fi pus să plătească în următorii ani, tot din banii lui, împrumuturile luate de această putere politică în numele poporului.

Acest scenariu mizerabil al tăuraşilor marii oligarhii mondiale care pasc România în nesimţire, se întâmplă pentru a doua oară în România postdecembristă. Acum însă, votantul trebuie să le spună în faţă marionetelor româneşti şcolite de CIA sau mituite de către FMI sau Banca Mondială, că joacă scenarii de nivel mondial şi că el este conştient de acest lucru. Românii care studiază atent spectrul politic n-au uitat că tot actualii conducători au mai făcut praf ţara odată. N-au uitat nici de aşa zisa „tranziţie” de atunci şi nici de aceea „privatizare” despre care românii au avut destul timp să-i afle adevăratul nume: furt oficializat prin lege.

 Iată ce reaminteam eu în aprilie 2007 în articolul „Războiul marilor oligarhii”: „Strategia de „asistenţă” a Grupului Băncii Mondiale pentru România era clară şi americanii o spuneau pe şleau: "Scenariul de asistenţă maximă, 995 milioane dolari, în perioada 2002-2004, va fi determinat de progresul României în crearea unui mediu macroeconomic ce va duce la inflaţie scăzută şi la un ritm de creştere economică susţinut, precum şi într-o serie de domenii cheie în politică; încheierea privatizărilor şi realizarea planului iniţiat prin PSAL 1, iniţierea procesului de privatizare şi a măsurilor necesare pentru un anumit număr de întreprinderi de stat rămase, convenirea unui plan şi a unui calendar de reducere a arieratelor în sectorul energetic, convenirea irevocabilă asupra metodei şi calendarului de privatizare a B.C.R. şi C.E.C., îmbunătăţirea cadrului legislativ de supraveghere din sectorul financiar, convenirea unui proces de elaborare a unei strategii anticorupţie şi aprobarea legislaţiei de asistenţă socială convenită"

Ce nu înţelesese preşedintele-coordonator Băsescu şi echipa sa constituită în Comitetul de coordonare a implementării  PSAL2 din care mai făceau parte şi Valeriu Stoica, ministrul Justiţiei, Decebal Traian Remes, ministrul Finanţelor Radu Berceanu, ministrul Industriei si Comerţului?

Nu înţelesese un lucru esenţial. Banca Mondială pe lângă faptul ca acţiona practic, mai analiza şi informaţiile esenţiale desfăşurării programului FMI. Banca sprijinea ceva concret şi de mare preţ: programul de privatizare al Guvernului României prin intermediul programului PSAL 2, incluzând obiective si termene pentru privatizarea societăţilor comerciale de stat şi a instituţiilor financiare. Adică avuţia României.

Marinarul Băsescu care dormea în voie la cârmă, s-a trezit abia atunci când Banca Mondială identifica pachete de societăţi din cadrul cărora un număr minim de societăţi era selectat pentru privatizarea caz cu caz si pentru restructurare. Dar cea mai mare mană cerească pentru Băsescu a fost atunci când Banca Mondială identificase întreprinderi concrete, cum ar fi Alro, Alprom si Petrom. Cheia succesului lui în ridicarea pe podiumul cel mai înalt din România, visul oricărui român de a deveni un nou Ceauşescu cu renume mondial, putea să depindă de acest program şi acordul cu Banca Mondială privitor la strategiile de privatizare a acestor entităţi.  România putea fi sfârtecată în linişte! Presa vândută deja ameţea poporul vorbind de adoptarea ulterioara a unui proces de licitaţie „clar, deschis si transparent”, folosind serviciile „consultanţilor de investiţii calificaţi”, intr-o „manieră consecventă cu politica Bancii Mondiale!”

Timpul trecu şi vremea când viţeluşii româneşti ai lui Năstase trebuiau înţărcaţi de la suptul economiei româneşti se apropia de sfârşit. Se pregăteau la supt tăuraşii Băncii Mondiale prin tripletul Basescu-Stolojan-Stoica.

Dar de unde apare în această ecuaţie şi hoţomanul de Stoica? Răspunsul e mintea găinii! Pentru Băsescu fusese simplu să-i fure scaunul şi partidul PD lui Petre Roman. Dar Stolojan, mai nepriceput, fu nevoit să-i promită o ţâţă de supt şi lui Stoica, acesta păstorind PNL-ul.

Aşadar, cu Stolojan în fruntea PNL şi Băsescu în fruntea PD naşterea Alianţei DA nu crea probleme. Problema venea din altă parte: taciturnul Stolojan propus preşedinte al României, nu prea avea mari şanse în faţa voiosului şi guralivului Năstase. Băsescu gândi că ar avea mai multe şanse el. Iar dacă Alro i-ar reveni lui Stolojan adăugând promisiunea fotoliului de prim ministru, ba având pe lângă toate astea şi sprijinul masiv al nemţilor de la OMV, Palatul Cotroceni ar fi fost ca şi cucerit!

Rocada fu simplă. Basescu fu nevoit să-i scape câteva lacrimi impresionante iar Stolojan, chipurile bonav, îşi petrecu cele mai frumoase zile ale vieţii sale in cabanele OMV din Alpii Bavarezi creând viitoare scenarii.”

 

Am reluat acel scenariu pentru că şablonul de atunci, cârdăşia cu FMI şi Banca Mondială, se aplică din nou foarte bine astăzi de aceiaşi indivizi. Coincidenţă? Invocând criza mondială, actorii de ieri ai distrugerii capitalului românesc în favoarea celui mondial, au urcat iar pe scenă pentru a-şi împlini misiunea lor diavolească alături de corifeii lumii. Au vândut ţara şi au creat scenarii de tipul „răpirilor irakiene”  pentru a-şi câştiga notorietate şi încredere.

În povestea răpirii din Irak, Oha este un băiat de treabă! A trecut prin atâtea evenimente dramatice şi cu toate că a aflat o serie întreagă de dedesubturi ale serviciilor secrete şi ale marinarului marionetă pus în fruntea României pentru a face jocurile unchiului Sam, el nu dă drumul acestor informaţii esenţiale brusc ci treptat de-a lungul textelor cărţilor sale, noi urmând să tragem concluzia. Pentru că îşi dă seama că oricând poate repeta istoria punerii lui între patru ziduri strâmte ale unei celule de puşcărie. Cele aproape două luni de coşmar în Irak ar fi fost suficiente pentru a-l face mut de acum în cincizeci de ani şi cu toate astea, din cartea „Puterea din umbră” a lui Ohanesian putem afla adevărul.

Eu am extras acest adevăr în câteva idei esenţiale citind capitolele I, V şi VIII ale cărţii.

- la sfârşitul anilor ’80, securiştii Isac Adrian, Marin Antonescu, Silvian Ionescu şi Traian Băsescu activau la Anvers. În anii aceia, Anvers era şi centrul mondial al comerţului cu diamante industriale. România era pe locul trei în lume privind producţia de diamante sintetice, exporta componente electronice în Japonia şi armament în Orientul Mijlociu;

- ajuns la putere şi sprijinit de capitalul mondial, Traian Băsescu a preluat fără sfială securiştii care au luptat împotriva structurilor euroatlantice, i-a promovat la conducerea SIE şi îi foloseşte în continuare. Grupul „Anvers” a fost extins cu  alţi ofiţeri DIE, printre care Silviu Predoiu, Vasile Sarcă, Marcel Alexandru, Nicolae Vintilescu, Grigore Istrate. Acest lucru n-ar fi fost posibil fără complicitatea lui Valeriu Stoica, ajuns ministru de justiţie tocmai pentru a face posibilă acoperirea grupului „Anvers” prin invocarea „continuităţii în asigurarea securităţii ţării”.

- Băsescu l-a însărcinat cu organizarea “eliberării” ostaticilor din Irak pe Adrian Isac, el fiind direct responsabil şi pentru accederea la conducerea Direcţiei Generale de Securitate Internă a generalului Silviu Predoiu. Sub presiunea dezvăluirilor din presă, Traian Băsescu l-a trecut în planul doi;

- Vasile Sarcă va rămâne celebru mai degrabă pentru afacerea răpirii jurnaliştilor români, când serviciile secrete au regizat cu atât talent, fuga teroristului numărul 1 din România, Omar Hayssam deşi misiunea lui principală împreună cu Predoiu a fost ascunderea, ţinerea sub obroc a dosarului fierbinte căutat de ziarişti incomozi, stârniţi de fostul preşedinte Constantinescu pentru a dezgropa trecutul în Securitate al lui Băsescu;

- având vechi amici bine plasaţi în posturi cheie şi mai ales la arhive, lui Băsescu i-a fost uşor a-şi îngropa duşmanii politici şi el nu s-a dat în lături de la a şantaja pe foştii prieteni ai premierului Năstase, folosindu-se de ei pentru accederea la putere;

- odată ajuns la putere, Băsescu împreună cu autorităţile române care-i sunt complice, au realizat cea mai mare muşamalizare a unui dosar de terorism internaţional. Mohammad Munaf a fost adus în Ambasada României din Irak odată cu jurnaliştii români eliberaţi, apoi a fost predat de pe pământ românesc armatei americane;

- Preşedintele Traian Băsescu s-a folosit în mod clar de această afacere, în scopuri electorale şi pentru creşterea popularităţii. De aceea ascunde în continuare adevărul şi pe ceilalţi vinovaţi, fiind oficialul care a clasificat actele cu adevărul răpirii pentru 50 de ani. Este omul care a negat faptul că ofiţerii SIE l-au predat sub ochii noştri pe Mohamad Munaf, martorul cheie în proces, americanilor.

 

Cei care au o logică suficient de profundă, îşi dau seama de cumplita realitate a adevărurilor lui Ohanesian: americanii ştiu bine că România este implicată în dedesubturile statului Irakian încă din vremea lui Ceaşcă. Să avem noi bani câte ţevi de tun, tancuri şi rachete a cărat marinarul în Irak în cârdăşie cu cei care au aranjat „răpirea din Irak”. Ei sunt prietenii lui de cârciumă cărora le-a lăsat „meseria” contrabandei cu armament, pentru a avea timp ca el să se ocupe de politică!

Iar atuul pentru tupeul marinarului în diversiunea irakiană este limpede de ghicit: americanii nu pot lăsa ca adevărul să iasă la iveală. Ar însemna pentru ei, mai întâi de a-şi pierde pionul forte român şcolit de CIA la Anvers, apoi a lovi în contrabandistul Băsescu care ştie bine că armele irakiene de distrugere în masă erau şi ele în fond, tot contrabandă dar americană. E musai deci ca el să rămână un umil al americanilor la cârma acţiunilor României. De aceea trebuie susţinut prin toate mijloacele şi în consecinţă americanii îi dau „liber” scenariului lui!

Iată deci motivele pe care le bănuim că stau la baza răpirii jurnaliştilor: pentru ca interesele americanilor în Orientul Mijlociu să aibă continuitate, era obligatoriu ca marioneta lor de la Bucureşti să supravieţuiască la cârma României cel puţin două mandate. Dar imaginea marinarului beţiv ajuns la cârma ţării şi care bea la cârciumă cu Gigi Becali cutremurase România. Trebuia urgent lansată o bombă mediatică de efect: eliberarea unor ostatici din Irak. Era bomba care ar fi dat şefului statului un credit nelimitat! Afacerea trebuia pusă urgent la cale cu serviciile secrete şi vechii lui prieteni irakieni de contrabandă cu armament. Interesele capitalului mondial se impuneau urgent salvate cu orice preţ iar imaginea României, ca partener de strategie americană în Orientul Mijlociu, trebuia întărită.

Asta este concluzia la care am ajuns eu şi mulţi alţii care citesc cărţile de investigaţie tip Oha, care citesc pe ales presa şi vorbesc pe forumuri cu cine trebuie. O evreică, chiar m-a apostrofat: „- Dragă, tu nu înţelegi că Orientul Mijlociu e un cazan cu pulbere iar americanii au interes să fie linişte din Mediterana până în Afganistan? E un interes strategic util lumii întregi şi suntem şi noi românii parte acolo pentru că ne avantajează? Să tăcem deci!”

Revenind la Ohanesian, poate că şi el al trebui să tacă. În primul rând pentru că e în joc propria-i viaţă. Şi spre deosebire de cei care au „mirosit” strategia mondială şi vorbesc liber despre ea, pentru Oha nu poate exista un compromis între supravieţuire şi adevăr.

Poate că ar trebui să tac şi eu. Şi să nu-mi bag degetul în cazanul de pulbere arab, cum spun evreii! Dar într-o seară de martie 2009, doi reporteri i-au luat un interviu marinarului la Cotroceni. La un moment dat, camera de luat vederi l-a vizat pe şeful statului într-un plin plan ce prindea orice detaliu şi am fost şocat! Capul şefului statului român era cuprins de delirium tremens! În aşteptarea jurnaliştilor nu băuse nimic în aceea seară iar capul şi mâinile îi intraseră în trepidaţii din cauza abstinenţei.

Asta este explicaţia cea mai simplă însă ar fi grav dacă d-lui Băsescu i-ar tremura capul şi mâinile din cauza unei boli. Extrem de grav ar fi dacă pe preşedinte ţării l-ar fi apucat tremuriciul de frică să nu fie cumva deconspirată misiunea găştii lui de marionetă a capitalului mondial.

Oricum ar fi, dacă doi ziarişti l-au făcut pe Băsescu să tremure, e grav!

În această cumplită realitate, oricât ar trebui să tăcem pentru binele omenirii, pentru binele ţării noastre trebuie să găsim urgent alţi tăuraşi la cârmă. Tăuraşii actuali ai marii oligarhii mondiale păscură şi băură România destul!

 

 

 

Prof. Nicolae N. Tomoniu, aprilie 2009,

cu ocazia apariţiei la Editura Junimea a cărţii

 „Puterea din umbră” de Ovidiu Eduard Ohanesian

 

Citiţi alt articol legat de temă.

 Eduard Ovidiu Ohanesian -Un jurnalist de investigaţii incomode,

Autorul abordează următoarele teme:

- Prezentarea activităţii ca ziarist de opinii separate

- PROCESUL RUSINII - MUSAMALIZAREA

- Ohanesian - adevaratele motive ale deplasarii la Bagdad

- Ovidiu Ohanesian - biografie

 

 

 

 

---

Restartare site - Inapoi la articole

 

---

 

© Copyright Nicu Tomoniu – 2008