Câţiva din făuritorii României maneliste

 

FINAL DE CAMPANIE:

Băse ne-a cântat maneaua cu securitatea

 

Prezent deliberat la evenimentul de lansare a colecţiei „Mărturie şi Document”, semnată de Constantin Ticu Dumitrescu, Traian Băsescu a ţinut să ne cânte şi marea lui manea electorală cu un refren arhicunoscut: „Structurile de putere ale fostului stat comunist nu mai funcţionează, astăzi”.

Păi statul român, astăzi nu mai funcţionează deloc căpitane! Sub bagheta matale de prim manelist al ţării, dacă te uiţi în manualul de Istorie a Românilor de clasa VIII-a, istoria noastră se opreşte în anul 1945. Restul, a fost scos din programă pentru „descongestionarea materiei”. Literatura română nu mai există nici ea! Eminescu, Creangă şi Caragiale au fost aruncaţi la coş, elevii trebuind să înveţe de-acum înainte marile cuvântări ale comisarului european Jonathan Scheele, Raportul Tismaneanu şi intoxicările noii „Europe Libere” reactivată şi completată cu literaţi contemporani iluştri ai noii securităţi, care a aburcat actuala ta clasă politică în vârful puterii.

„Probabil că momentul 18 decembrie 2006, cel al condamnării oficiale a regimului comunist în Parlamentul României, a fost unul din succesele dumneavoastră şi a celor care luptă ca adevărul să fie cunoscut”, declarat cinic preşedintele, mulţumindu-i lui Constantin Ticu Dumitrescu cu o doză de mare nesimţire.

Ce spune „prostimea” căreia primul manelist al ţării îi cântă viersuri autoerotice precum „oameni din vechile structuri au încercat să întoarcă din drum sistemul democratic din România, au încercat să scape de preşedinte”? Să vedem câteva din comentariile cititorilor, scrise în viteză imediat ce presa a semnalat „marele eveniment”:

"basescu reprezinta dovada cea mai clara ca neo-ceausismul e din nou la putere"

"alooooooooooo! tovarasiiiiiii! alt job asta nu mai are??? ..... iete leano asta zice ca e presedintele tari!"

"doamne cat dispret are omul acesta pentru bunul nostru simt! tocmai el ,un important beneficiar al erei comuniste!"

"cred, ca si tu esti un produs al comunismului. partidul lui este de factura comunista"

"multe ramasite comuniste care acum sunt inscrise si functioneaza in stil mafiot sub orangeul partidului pd-l!"

"apropoo in legatura cu ramasitele apel catre toti candidati! daca vreti sa nu avem parte de ramashite sa puneti cel putin fiecare din partide cate 2 specialisti it la bec!

"da mai base si tu esti tatucu lor ma prefacutule..."

"ar trebui sa mai taca din gura acest personaj care tot ce isi doreste este sa distruga pentru a isi construi un imperiu. nu doreste decat sa dezvolte in romania un totalitarism"

"una din ramasite esti chiar tu draga tovarase basescu... nu te mai da lovit stim toti cine ai fost si mai lasa-ne cu atitudinea asta de demagog...ne-ai plictisit in acesti 4 ani"

"asta s-a tzacanit de tot. altceva nu mai stie... deja devine plictisitor"

"sunt unii care dupa 89 s-au retras benevol din politica.tot respectul pentru ei.sunt extrem de putini.restul au ramas si conduc tara.basescu, nastase, iliescu, vadim etc. sunt toti

cu functii in regimul trecut.de ce sa-i mai votam?"

"cred ca a zis ceva de mun`cipiile.."

"vreti sa spuneti ca a zis "din structur'le.."

„rămăşiţele umane” ale sistemului comunist sunt traian băsescu, theodor stolojan"

"du-te undeva baselule! incepe cu ma si se termina cu ta"

 

 Iată unde s-a ajuns prin discursurile demagogice ale politicienilor secondate de o isterie colectivă a presei! Astăzi se dovedeşte extrem de simplu şi clar că abulia societăţii româneşti a ajuns la un delir inimaginabil. Formula „securişti au fost şi sunt toţi acum” e scoasă zilnic în presă. Da! Securişti suntem toţi, ca să nu mai fie nici unul, în ciuda faptului că Pacepa ne avertizează: ” România se pare ca deţine un record internaţional: are şapte servicii majore de informaţii şi contrainformaţii. Germania, Franţa, Norvegia, Suedia, Canada, Iran, Japonia si India au doar trei. Italia, Belgia, Spania, Olanda, Danemarca, Republica Ceha, Ungaria, Polonia, Bulgaria, Brazilia, Noua Zeelandă, Pakistan au două. Elveţia, Egipt, Finlanda, Estonia, Grecia, Slovenia, Serbia, Singapore au doar unul. Dimensiunile serviciilor romaneşti sunt, de asemenea, ieşite din comun. SRI are 12.000 de ofiţeri, în timp ce Direcţia Securităţii Teritoriale (DST), echivalentul sau din Franţa (tară cu populaţie dubla), are doar 6.000.”

În consecinţă, nu-i de mirare că securiştii Europei Libere nu-şi mai găsesc dosarele. Neculai Constantin Munteanu:

„În momentul în care am ajuns la CNSAS am avut acces la dosarul “Meliţa şi Eterul – cele 52 de volume – şi am constatat cu stupoare că documente despre care eram informat că există acolo nu mai erau”

 „…sunt un om care a intrat într-un labirint cu foarte multe posibilităţi de a te rătăci în el şi de a nu găsi ieşirea. Uneori chiar am impresia că labirintul e zidit din capul locului şi că de fapt nu există ieşire”.

„…mi s-au dat alte două dosare. Dosarul meu de reţea care privea activitatea mea între 1970-1977 şi dosarul “Vrînceanu” – dosarul “disidenţei” mele din 1977. Am avut acces la foarte puţine dintre documentele “Meliţei şi Eterului” de la Direcţia I. Nu şi la documentele întocmite de DIE. Practic nu exist în documentele Securităţii cu activitate la Radio Europa Liberă.”

- Ai încercat o audienţă la preşedintele României care a condamnat public practicile comunismului?, a fost întrebat NCM. Şi a răspuns: „Fac o tentativă în acest sens. Încă nu am putut să o duc la bun sfârşit. Şi dacă dosarul nu mi se dă, înseamnă că statul de astăzi – care e un stat de drept – face corp comun cu statul de până în 1989”

Iată ce mai apare încă, astăzi prin presă: „Monica Lovinescu a donat statului român casa sa din Paris, situată pe Strada Francois Pinton. Executori testamentari fuseseră numiţi Gabriel Liiceanu şi Mihnea Berindei. Apoi, Guvernul a autorizat, pe 12 martie, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) să accepte donaţia cu sarcini propusă. Bunul a devenit proprietate publică a statului, în administrarea MAE”

Dezvăluire Emil Hurezeanu: „Noi, cei de la "Actualitatea româneasca", trebuia sa ne ferim mai mult decât alţii. Eu, de pilda, habar n-am avut timp de opt ani unde pleacă in vacanta colegul si prietenul meu cel mai bun N.C. Munteanu. Ştiam ca exista un cerc de supraveghere, ca mai exista un al doilea cerc de supraveghere, bănuiam ca pot fi "cârtite" chiar in imediata noastră apropiere.”

 

Domnul Băsescu, „preşedintele tuturor românilor” a ieşit pe scena patriei pentru ca să ne cânte manele cu securitatea. În timp ce observăm că peste ţară s-a aşezat, parcă definitiv, Nebuloasa din Andromeda.

De ce avem noi nevoie de „şapte servicii majore de informaţii şi contrainformaţii” când sunt atâtea întrebări fără răspuns:

-          Au fost cei de la „Europa Liberă” în misiune dublă acolo?

-          Dacă n-au fost toţi, care au fost implantaţi de securitate?

-          Au avut dreptate jurnaliştii din vremea lui Ceauşescu care scriau că unii sunt acolo „în misiune antiromânească” încă din 1945?

-          Câţi din aceştia sunt încă activi prin redacţiile ziarelor de astăzi?

-          A fost deturnată revoluţia română de la scopul ei iniţial de către securitate, prin vocile dinăuntru şi de dinafară, care au făcut opinia publică a ţării?

 

De ce n-avem răspunsurile la aceste întrebări şi la altele de felul acesta?  Am sacrificat aproape o zi întreagă pentru răsfoirea presei ca să aflu răspunsurile la aceste întrebări şi rezultatul a fost zero!

Undeva, am găsit un comentariu mai vechi al d-lui Hurezeanu referitor la atentatele de la Europa Liberă: „Nu vreau sa susţin un scenariu de lichidare deliberata a tuturor acestor oameni, pentru ca nu avem încă indicii. Cei care au fost lichidaţi nu voiau răul, ci binele României dintr-o perspectivă diferită care s-a dovedit a fi cea adevărată în 1989. In al doilea rând, la 14 ani după ce ai schimbat regimul, după ce ai dubla alternanţă democratică la putere şi intri în NATO, Dumnezeule mare, vorbeşte despre ce s-a întâmplat!”

Putem noi ca patrioţi să judecăm corect acest comentariu când nu ştii adevărul clasicei dileme „a fi sau a nu fi” ? Când nu ştii dacă d-l Hurezeanu a fost sau nu în misiunea securităţii la Europa Liberă, când nu ştii dacă se mai află în misiune chiar şi acum? Poate că e şi dânsul un mare patriot! Poate fi însă şi un mincinos care le drege bine!

Condamnarea oficială a comunismului, medalie pe piept băsescian, ne-a luminat perspectiva din care privim astăzi ţara?       

 

E plină de întrebări esenţiale România acum la finalul alegerilor iar Băse marinarul ne cântă manele cinice despre securitate, din vârful catargului unei corăbii zdrobite de furtună!

 

 

 

 

 

Prof. Nicolae N. Tomoniu

Articol scris pentru revista Epoca

 

 

 

 

---

Restartare site

 

  Alte ARTICOLE

---

 

Site www.tomoniu.ro

 

© Copyright Fundaţia Tismana – 2006

Aici situl „Cu noi găsiţi orice!”

 

Conversaţi cuminţi aici: pareri@tomoniu.ro