Suntem unici în lume: cu un vot de doar 17% din totalul alegătorilor, am instalat în România absolutismul.

ABSOLUTÍSM n. 1) Formă de guvernământ bazată pe puterea absolută a unei singure persoane (monarh, duce etc.)

 

DUCELE BĂSESCU - JUCĂTORUL CU ŢARA

 

 

Un parlamo-maimuţoi care ne spune seară de seară „un lucru” pe la televiziuni, sărea ca ars în faţa evidenţei:

 „- Cum să fie domnule dictator Băsescu sau să fie asemuit cu Dracula? Uite, aici spuneţi ce vreţi despre el! Vă arestează cineva pentru asta?”

Mai întâi, într-adevăr cu Dracula nici pe departe nu se poate asemui: în trecut, Ţepeş Vodă trăgea pe turci în ţeapă, pe când astăzi, Băsescu primeşte în fiecare zi o ţeapă-n cur de la Noua Euro-Poartă, şi periodic una aurită, de miliarde de dolari, de la solii Unchiului Sam. Care ţeapă de miliarde azi, va face mâine-poimâne, la înapoiere, mii de miliarde.

Cât priveşte formula de „dictator”, nici aia nu i se potriveşte, aiureala şi sminteala marinarului „reformator de ţară” fiind definită pe jumătate chiar de însuşi Băse: jucător. Adică, formula întreagă, jucător cu ţara, într-o alienare perpetuă cum n-a mai văzut istoria de la Benito Amilcare Andrea Mussolini încoace.

De altfel, noul „Il Duce” al mileniului trei, Băsescu, nu apare nici în topul celor mai răi dictatori din toate timpurile şi nici în topul dictatorilor aleşi cu cele mai bune procente, întocmit recent de cotidianul francez „Slate.fr”. Şocant este însă faptul că mulţi dictatori au început, ca şi ducele Băse, lupta lor pentru putere printr-o dorinţă de a instiga schimbări politice pozitive. Cu toate acestea, aproape întotdeauna, puterea supremă se termină cu un cost uman enorm pentru popor şi după acest lucru s-a întocmit clasamentul celor mai malefici dictatori ai lumii: 10. Porfirio Diaz, 9. Fidel Castro, 8. Preşedintele Mao, 7. Idi Amin, 6. Vladimir Lenin, 5. Generalul Franco, 4. Benito Mussolini, 3. Josef Stalin, 2. Pol Pot, 1. Adolf Hitler.

Ori, prin numărul românilor care au murit de foame, inimă rea, comoţii cerebrale, atacuri de cord, cancer, diabet şi alte asemenea boli accentuate din cauza măsurilor imbecile luate de bocii ducelui Băsescu, nu-l propulsează pe acesta în clasament. Parcă-i aud pe pedelişti în prostia şi cinismul lor perpetuu: „- Cum să intre alesul nostru în top cu Stalin, când Stalin a omorât prin gulaguri un număr de oameni echivalent cu populaţia Franţei şi Spaniei la un loc? La noi au murit iaca un mezelic de vreo 500.000 până la un milion de pensionari care şi cu bani de medicamente tot mureau şi au mai murit nişte copii prost îngrijiţi de mamele lor!”.

Nici în topul cotidianului francez, cu ale lui infime procente, 17,63%, ducele Băsescu n-are nici o şansă să intre, cu toate că din top s-au exclus ţările comuniste şi ex-comuniste, unde partidul alege şeful statului şi nu poporul sau parlamentul acestuia. Dar iată clasamentul din ediţia online a jurnalului „Slate.fr”:  10- Hosni Moubarak (Egypte), 88,6%, 9- Ilham Aliev (Azerbaďdjan), 88,7%, 7- Abdelaziz Bouteflika (Algérie), 90,2%,  6- Noursoultan Nazarbaďev (Kazakhstan), 91,1%, 5- Pierre Nkurunziza (Burundi), 91,6%, 4- Paul Kagame (Rwanda), 93%, 3- Teodoro Obiang Nguema Mbasogo (Guinée Equatoriale), 95,4%, 2- Bachar el-Assad (Syrie), 97,6%,  1- Ismail Omar Guelleh (Djibouti), 100%.

He,he, he, 100%! Ăsta procent marinare! Dar acolo s-au dat saci cu făină, nu găleţi portocalii goale…

Cu procentele dumitale, slabe şanse să faci parte din gaşcă Coane Băsescule! Te-ai întâlnit cu Bachar el-Assad al Siriei degeaba: nici pe mafiotul dumitale Hayssam nu ţi l-a dat, nici lecţii cum să obţii 97,6% din sufragii nu ţi-a ţinut.

Dar pentru un mare duce ca dumneata soluţie există! Poţi eventual să dai un decret ca la alegerile următoare să voteze doar PDL-ul dumitale. Iar după obiceiul pedelist, adică cu voturile furate cu tot, băgate după obicei în plus în urnă de manţogii din judeţe, ai scoate, pe slab, pe Lenuţa dumitale cu 132,44%! Ar muri  Ismail Omar Guelleh de necaz iar Djibouti ar intra în doliu şapte ani!

Dar la urma urmelor, la ce-ţi trebuie procente electorale dacă tot ai ajuns duce absolut ca Mussolini?

Uite că poţi să faci praf o ţară şi cu 17,63% din sufragii!

 

 

Prof. Nicolae N. Tomoniu

Articol scris pentru revista Publicaţiile ARP

 

 

 

 

 

---

Restartare site

 

  Alte ARTICOLE

---

 

Site www.tomoniu.ro

 

© Copyright Fundaţia Tismana – 2006

Aici situl „Cu noi găsiţi orice!”

 

Conversaţi cuminţi aici: pareri@tomoniu.ro