Poporul român e mult mai credincios decât cred unii jurnalişti

 

Citiţi primul articol

din episoadele legate de campania

„Salvaţi icoanele copiilor”

Un epilog nefericit

ca urmare a fenomenului „a treia moarte a intelectualilor

 

 

După „marele” 23 august 1944, la nici trei luni de la schimbarea macazului, revista Orizont cu noii săi culturnici debutanţi în jurnale, găsise „subiectul zilei”: intelectualii neagreaţi de noul regim trebuiau să lase jos condeiul până „le va intra in cap” tematica ideologică a noii puteri.

Acesta a fost prima moarte a intelectualilor, prevestind un somn adânc pentru România.

A doua moarte a lor, s-a petrecut în ’89, la o lună de la îngroparea lui „Dracula de la Scorniceşti”. Găselniţa cu Dracula fusese menită de a strânge lumea în jurul altor debutanţi, dar de astă dată debutanţi în lovituri de stat. Când venerabilii PNŢCD şi PNL au solicitat un dialog cu CFSN, aceştia, le puseră „cu mânie proletară”, în nas, vestita lozincă „Moarte intelectualilor”!

A treia moarte a intelectualilor are loc, din păcate, în zilele de astăzi şi reprezintă un fenomen mult mai periculos.

El nu mai este rodul unei iniţiative „din afară” ca până acum ci a unei acumulări cantitative de incultură crasă printre breasla jurnaliştilor.

Ea vine din explozia în progresie geometrică a jurnalelor, aflate acum la îndemâna unor grupuri de interese economice, politice sau de altă natură. In plină criză de locuri de muncă şi de intelectuali autentici (mai adu-i înapoi din occident dacă poţi!) mass-media românească absoarbe cantităţi inimaginabile de forţă de muncă insuficient triată sau poate anume triată de noii ciocoi de presă.

Te uiţi uimit cum ziarele şi televiziunile se sufocă de inculţi, alienaţi şi impostori, acumulare generând o degradare calitativă înspăimântătoare!

Cum să te mai miri de subiecte tip „Codul lui Da Vinci”? Pentru că o mare prostie, de îndată ce este spusă, în loc să nu fie băgată în seamă, face prima pagină a ziarelor şi prima ştire a televiziunilor!

Era clar de la bun început că pretenţia de a scoate icoanele din şcoli reprezinta o aberaţie!

Oamenii de bună credinţă s-au implicat cu râvnă asupra chestiunii, s-au făcut sondaje, s-au trimis proteste, s-au făcut emisiuni TV şi radio, un adevărat uragan!

Eu însumi am iniţiat in Consiliul Local Tismana un Proiect de Hotărâre menit să apere icoanele copiilor, oriunde vor fi ele. A fost aprobat.

Comunicatul Ministerului Educaţiei şi Cercetării a venit apoi ca o confirmare: iniţiativa locală este aceea care va decide în speţă!

Iar în final, ca o bomboană pe colivă mai apare şi scrisoarea „de apărare a fratelui Moise” gândită de prietenul acestuia „Martor al lui Iehova”.

Ce epilog a la Caragiale!

Ca să n-o spunem direct, ne-am pierdut timpul din cauza unui doamne-apără!

 

Zilele acestea, lumea ar trebui să-şi facă siesta după ce savurase pe ecrane „alt caz”, alienările Elenei Udrea.

Dar poţi? Vorba ceea, o vorbă de duh poate zbura oricând din gura unui nărod!

Iar dacă pe lângă nebunie şi prostie mai este şi o strategie, ţin-te frate!

Făcând parte din strategiile dâmboviţene, d-l Ioan Coja dezgroapă mortul şi-l preface în moroi anti sionist!

Luând modelul englezilor, cu românii tuberculoşi  şi plini de sida, care vor invada, după intrarea în UE, curatul regat al Marii Britanii, d-l Coja dă naştere la o perlă pe care nici măcar curcanii n-ar trebui s-o ia in seamă: invadarea României de către evrei!!!

Să mori de râs! I-auzi, ia! Iar ca prostia să fie o prostie ca lumea, îi pune şi pălărie: statul român sub pretextul că vrea să-l aducă pe d-l Goma (aia s-o credeţi dvs.!) în ţară, va da un „decret” ce va permite evreilor să se strecoare, pe lângă d-l Goma, din toate părţile, în săraca noastră ţară devenită subit Noua Ţară a Făgăduinţei!!! Măi, să fie!

Dar hai s-o luăm în serios, pentru că d-l Coja „nu-i la prima abatere!”

Cum am spus, d-l Coja are o strategie, am zis că vorbim serios deci nu zic un fix!

Din păcate „strategia” nu e individuală. Ea este împărţită frăţeşte şi cu extremiştii din PRM-ul lui Vadim şi cu legionarii mişcării Noii Drepte.

Înainte de a intra în dedesubturile acestei bombe care face fâs, nu pot să nu constat că atât extremiştii cât şi legionarii se pliază fantastic pe acţiunile societăţii civile. Şi mai adaug că d-l Coja e bine legat de Uniunea Vatra Românească. Dacă mai adaug că Uniunea Vatra Românească a participat şi la acţiunile noastre pentru păstrarea icoanelor in scoli, se pronunţă împotriva homosexualităţii, că a participat alături de Partidul Stângii Unite, la o Slujba Religioasa de Pomenire in memoria  Mareşalului Ion Antonescu, asasinat de bolşevici, mai că-ţi vine să treci pe d-l Coja în rândul elitei intelectuale. Dar nu e aşa!

 Mai întâi, anturajul legionarilor îi strică blazonul. Nu ştiu ce a scris dânsul în cartea „Legionarii noştri”. Nu am cumpărat-o pentru că nu mă interesează „mişcări” care au dat faliment în istorie. Dar nu pot să nu observ „anturajul” acestei opere, într-o tematică „Mişcarea legionară” lansată de Cronica Română.  Iată o parte din bibliografia tematicii:

 

Coja Ion, Legionarii noştri, Editura UMC, Bucureşti, 2001; Protocoalele Kogaionului. Teze şi ipoteze consemnate şi autentificate de Ion Coja pentru a se înţelege şi evalua corect Contenciosul Româno-Evreiesc, inclusiv – aşa numindu-l unii – «Holocaustul din România», Uniunea Vatra Românească, Editura Ţara Noastră, Bucureşti, 2004; Nicadorii, în [S.R. II.51]

 

Hitler Adolf, Mein Kampf, Ediţie în limba română, Editura Pacifica, Bucureşti, 1993

 

Herseni Traian, Mişcarea Legionară şi muncitorimea, Editura Mişcării Legionare, Bucureşti, 1940; Mişcarea Legionară şi ţărănimea, Ediţia a II-a, Editura Mişcării Legionare, Bucureşti, 1940

 

Sima Horia, Cuvânt înainte la volumul Corneliu Zelea Codreanu, Însemnări de la Jilava, Ediţie îngrijită de Radu Dan Vlad, Editura Majadahonda, Bucureşti, 1995. Cuvântul înainte a fost redactat pe 10 iunie 1951.

 

Zelea Codreanu Corneliu, Pentru legionari, vol. I, Editura Totul pentru Ţară, Sibiu, 1936 şi Cărticica şefului de cuib. Manual al Gărzii de Fier, în [O.L. 4]; Însemnări de la Jilava, Ediţie îngrijită de Radu Dan Vlad, Editura Majadahonda, Bucureşti, 1995 [Î.J.]; Însemnarea intimă din data de marţi 14 iunie 1938, în [Î.J.]

 

Păi, să-mi fie iertat! D-l Coja, s-a prostit la bătrâneţe!

Ce fel de autor eşti tu când opera ta apare alături de a lui Hitler? Cum îţi permiţi domnule intelectual să învii moroii anti sionişti ce încă mai bântuie prin lume? Vă place anturajul, postând pe situl „mişcării”? Mai trag şi eu un ochi pe-acolo, mi se dă şi mie la fructele otrăvite de pe site, dar să particip? Ce responsabilitate aş mai avea eu faţă de generaţia care ne vine din urmă?

Aş putea fi eu iresponsabil aidoma fanaticilor mişcărilor din orientul apropiat? Intraţi pe situl youtube.com ca să vedeţi unde se va ajunge!

   

V-am citit in „Dosarele Tricolorul”, ale lui Vadim, interviul „Transnistria româneasca”, ION COJA, în dialog cu ziaristul german SVEN MORITZ.

Aici m-am lămurit, dacă mai era nevoie: anti evreismul dvs. parcă e un mod de viaţă!

Ehei, nu se vor strecura evreii numai pe lângă nevinovatul domn Goma, dar vor năvăli din Rusia mai abitir ca nomazii cu căruţele!

Ia să citim!

 

„- Caracterul efemer al statului transnistrean rezulta si din faptul ca a devenit într-adevăr raiul contrabandiştilor, al corupţiei si al fărădelegii... Se pare ca acesta este unul din motivele afluenţei de evrei spre aceasta zona. Numărul evreilor a crescut la fel de mult si în celelalte state româneşti. Un număr mare dintre aceştia s-au pripăşit venind din Rusia. Au primit cetăţenie româna suspect de repede. E de văzut de ce!”

 

Ai văzut ai dracului de evrei, cum trag la contrabandă şi fărădelegi ca musca la rahat?

Şi culmea! Nu vine unu-doi, ci un întreg popor!

Pentru că d-l Coja gândeşte lumea actuală ca in vremea hoardelor, ai ieşit din hoardă te-au prins ăilalţi!

I-auzi:

 

„Rusii din Moldova, mai exact spus din Basarabia, s-au cam împăcat cu evidenta faptului ca moldovenii sânt români si ca, mai devreme sau mai târziu, se va reface România Mare. Rusii reprezintă minoritatea cu cei mai mulţi bătrâni. Rusii tineri migrează spre Rusia si nu se mai întorc. Iar cei care rămân nu rezista daca nu vorbesc româneşte. Ei sunt de fapt o populaţie dezrădăcinata de politica Moscovei de a rusifica noile teritorii. Au rusificat în toate direcţiile, iar acum constata ca s-a cam derusificat Rusia istorica. Rusii din Moldova si celelalte colonii ruseşti ar trebui retraşi pentru a se salva caracterul rusesc al Rusiei.”

 

Nu degeaba apare cartea d-lui Coja alături de a lui Hitler!

Da, domnule Coja, afară cu ruşii din Transnistria (???) să rămână rasa românească pură! La fel ca a nemţească!

Afară cu ei! Sau la gazare, cum făcea Hitler! Nu mă miră că Voronin are motive serioase de a pune România la zid!

Ia să mai vedem:

 

„Ceilalţi minoritari vor urma exemplul ruşilor care vor rămâne în Moldova si se vor integra ca nişte cetăţeni loiali tarii. În momentul de fata, cartea cea mai ceruta de intelectualii ruşi din Chişinău este manualul de limba româna... Pe de alta parte, în Moldova s-a produs după 1990 o puternica emigrare a tuturor segmentelor etnice, cu excepţia evreilor, singura minoritate din Moldova, inclusiv Transnistria, care a sporit numeric după 1990. Un spor spectaculos si destul de inexplicabil.”

 

He, he, he! Toţi moldovenii caută limba română, o învaţă (!!!)… ca în final să emigreze!

Cine sunt ăia care rămân acolo să se împerecheze ca iepurii, ia ghiciţi! Evreii!

Alo! Academia Caţavencu? Sunteţi mici!

 

Ia să mai râdem un pic:

 

„-  Cât de uşor obţin moldovenii cetăţenia româna?

- Din păcate, moldovenii întâmpină prea multe greutăţi când cer sa devina cetăţeni români. Este inadmisibil, mai ales când mulţi străini - cazul evreilor din Rusia - dobândesc prea uşor aceasta cetăţenie în România.”

 

Aţi văzut? Tot evreii!

Ehei, bătrâne Goma! Poţi să stai liniştit frate, pe-acolo!

Nu vezi că prin România bântuie moroii lui Coja?

 

 

Prof. Nicolae N. Tomoniu

Articol scris pentru forumul revistei Euro - Renaşterea Observator

 

 

NOTĂ. După acest prim articol legat de campania „Salvaţi icoanele copiilor”, au mai urmat şi alte articole legate de faptul că presa intoxică pe cititori cu subiecte nerealiste,cu lucruri închipuite! Fie la comenzile altor, fie din dorinţa de a-şi câştiga notorietate cu orice preţ. Pentru a le citi urmăriţi legătura ”Alte articole”.

 

 

---

Restartare site

 

  Alte ARTICOLE

---

 

Site www.tomoniu.ro

 

© Copyright Fundaţia Tismana – 2006

Aici situl „Cu noi găsiţi orice!”

 

Conversaţi cuminţi aici: pareri@tomoniu.ro