România manipulărilor perpetue

 

Românii, ca întotdeauna în istoria lor au fost șovăielnici la gesturile străinilor. Dup㠒89, au acceptat tacit, în subconștient, că politica de astăzi din România este tot o „făcătură străină”. Și orice gest politic, mai ales la vârf, este privit de ei într-un mod extrem de suspicios, mai ales că au de ce: Ion Iliescu le-a furat revoluția pentru a ne menține în noua „mișcare perestroikist㔠inițiată de Gorbaciov, Petre Roman le-a băgat pe gât românilor ideea „mormanului de fiare vechi”, pentru a pregăti înstrăinarea activelor din industrie, extremiștii erau cât pe-aici să facă din mândra Republică Socialistă România o Românie Minerească, iar „Nu se știe cine” luară Televiziunea Română Liberă și o puseră în mâna „Nu se știe cui”. Pentru că numai spre bine nu ne duse televiziunea asta postrevoluționară.

Ziarele, mai contribuiră și ele la „suspectarea tuturor, de către toți” astfel încât la nivel național, mai nou internațional, românul nu mai poate avea  încredere în nimeni! Iar răspunsul la întrebarea „Ce se petrece?” nu mai poate fi găsit în absolut nici un ziar, nici o televiziune, nici un radio ci numai în propriul cap. Adică, acolo unde i s-a configurat varianta sa unică, absolut exactă, a istoriei tranziției românești  în 17 ani și 10 zile 

E normal că la un popor atât de trecut prin toate alifiile, fie ele turcești, habsburgice sau sovietice, tehnicile de manipulare folosite trebuie să atingă perfecțiunea științei în speță ca să aibă efect. În consecință, în acești ani postdecembriști, întreaga paletă scoasă din laboratoarele „secu” fu reciclată, șlefuită după modele occidentale iar acum se relansează pe piața românească la fix!

S-a ajuns la așa perfecțiune încât până și o prostie, de care am fi râs în vremea lui Ceaușescu, este astăzi pusă pe piedestalul adevărului absolut, și privești năuc cum nimeni n-o mai dă jos de acolo.

Dar ca niciodată, în această iarnă am colectat o impresionantă colecție de tehnici de manipulare. Aproape că nici nu ai timp să iei la analizat în profunzime una din ele. Pentru că între timp a apărut deja alta! Ai putea chiar să inițiezi un joc: dai titlul iar cititorul trebuie să identifice cazurile potrivite acelei tehnici în săptămâna respectivă.

Astăzi însă vă propun alt joc. Voi da câteva tehnici de manipulare folosite în ultimul timp iar dumneavoastră să identificați care din acestea se potrivesc cu diversiunea destituirii președintelui Traian Băsescu.

Așadar să începem și începem prin a le enumera:

a.       minciuna la scena  deschisa;

b.      prezentarea distorsionata a situațiilor;

c.       ațâțarea populației prin discursuri demagogice;

d.      tehnica hoțului care striga „prindeți hotul!”;

e.       campanii de discreditare prin posturi de televiziune si ziare;

f.        tupeul;

g.      violenta limbajului si amenințarea;

h.      tehnici de intoxicare;

i.        diversiunea scandalurilor create;

j.        fluturarea primejdiilor inventate;

k.      false legalisme.

 

Trebuie spus din capul locului c㠄găselnița destituirii președintelui Băsescu” este o falsă problemă.

Și că nu se va ajunge la destituire.

Iar miza nu este persoana președintelui. Insă fluturarea acestei primejdii, va antrena un numeros electorat care în funcție de opțiune, va putea fi manipulat.

Și tot de la început trebuie spus, că în intenția unor oameni de bună credință, s-a dat crezare acelei petiții diversioniste create de „o mână de intelectuali” pentru a umple lumea largă cu diversiunile dâmbovițene! Asta ne mai trebuia, să ieșim în lume cu această petiție și să ne facem de râs întocmai țiganilor din mahalale care-și mută anume cearta din mahala în buricul Bucureștiului, „ca să vadă boierii”…

Aș ruga mai ales diaspora, să nu se lase înșelată de manipulările ajunse acum la apogeu în România din perspectiva alegerilor europarlamentare! Să țină cont că dacă analizează cu atenție lista intelectualilor care semnează petiția, o mare parte din ei sunt „Vocile curate” identificate de Civic Media ca având dosar de colaboratori ai securității.

D-l Roșca de la ziarul Ziua, cred ca ii cunoaște bine pe toți, el însuși fiind printre putinii din România care deconspirat de Măgureanu, a fost nevoit să recunoască colaborarea cu securitatea pe când ceilalți nu recunosc în ruptul capului...

În ciuda dezmințirilor, Vladimir Tismaneanu, Gabriel Liiceanu, Horia Roman-Patapievici,  Andrei Pippidi, Traian Ungureanu, Andrei Cornea, Rodica Palade, Armand Gusu și alți semnatari ai „Petiției Pro Băsescu” nu formează un grup credibil. Atât timp, cât Ziua și d-l Roncea cu www.civicmedia.ro  lui vă dezvăluie, ca într-un un roman polițist, noi fapte ale acestui acest grup info-secu.

Dar care ar fi miza? Lucrurile sunt simple dacă vedem cine sunt cei care „activeaz㔠în jurul președintelui. Vechi factori economici implicați în furtul unei părți a economiei reale și a celei secrete a lui Ceaușescu. Dacă răsfoiți cu atenție istoricul parcursului politic al d-lui Stolojan veți descoperi multe legături de caracatiță în America. Amintiți-vă de îngroparea unor afaceri despre care numai securitatea știa, amintiți-vă de boala ciudată care l-a cuprins în campanie, de vânzarea unui hotel din Predeal pentru a plăti aparițiile lui la televiziune, de crearea unui partid PLD, „pentru ecrane”, fără membri reali ci oportuniști sau frustrați din PNL.

Problema care se pune este următoarea: de ce nu-și dă seama d-l Băsescu că tocmai oamenii din jurul lui îi fac cel mai mare rău? Citiți osanalele jurnaliștilor amintiți mai sus printre care d-l Traian Ungureanu, care a reușit să întreacă chiar și performanțele cultului Ceaușescu cu noul cult „pro Băse”. 

Aceiași care au creat iluzia marelui conducător Ceaușescu, creează acum d-lui Băsescu iluzia marelui conducător, în scopul de ai lua pur și simplu mințile de la zbaterile acelora din preajma-i, care punând mâna pe industria lui Ceaușescu, își văd acum afacerile periclitate de noul dușman: Uniunea Europeană.

Nu întâmplător cântăreții ceaușiști ai d-lui Băsescu i-au dirijat acestuia strategia spre America! Securitatea se orientase în afaceri nu spre occident ci spre țara dolarului, America.

Iar acum totul e pierdut cu acest Tăriceanu! Cu acest om foarte occidental, european în idei, în stil, cu prieteni francezi, germani, italieni, olandezi care au tot interesul unei piețe libere în România. Si nu ai unei piețe de noi mafioți, descendenții securiștilor de ieri.

Am putea spune c㠄luptele”  între d-l Tariceanu și d-l Băsescu se dau de fapt, între cercurile de interese economice europene și cele americane. Este o strategie care are un scenariu amplu, bine stabilit. Noi liberalii am observat aceasta prin infiltrarea unor oneroși oameni de afaceri români din America, în forumul de discuții liberal „Agora”. Aceștia luptând din toate puterile pentru impunerea pe forum a „platformiștilor” d-lui Stolojan și distrugerea acestui partid, care ar putea da oricând mâna și reînvia pe primul distrus, PNTCD.

Că fac parte dintr-un scenariu, se vede din faptul că, deși au pierdut clar bătălia ei n-au părăsit forumul, continuându-și scenariul stolojenist alături de oportuniștii și frustrații din PNL.

 

Și sunt mai multe dovezi că această chestiune a petiției „pro Băse” e falsă, o să revin la ele dacă va fi cazul.

Semnalez doar că, inițial petiția a fost „semnat㔠de un anonim (de ce n-a avut curajul semnăturii?), pentru ca după un timp, să apară și susținerea „intelectualilor”!!!

Nesemnatul petiției, adica d-l Florin Tudose, de fapt (catalin.t@pcnet.ro), ar putea face parte din scenariul pro-licuricilor economici americani sau nu, oricum nu sfătuiesc membrii revistei Euro Renașterea să semneze această petiție.

Odată pentru că d-l Băsescu nu are nevoie de ea, chiar dacă a mulțumit ca politician…

A doua oară că omul acesta, care a inițiat petiția, s-ar putea să nu-și fi dat seama că ne scoatem rufele murdare din țară și le punem în văzul lumii întregi.

E o părere, fiecare cu judecata lui.

Și totuși…

Un coleg a selecționat câteva din „părerile” petiționarilor.

 

Iată câteva dintre semnături :

1453. Calin Popescu Tariceanu bucuresti Traiane, poti sa vorbesti la parchet...

1249. Lucian Vasile Micigan/ SUA Il sustin pe Base, ca alta alegere nu am.... ma lasa aia mica fara fasole la conserva!!

1248. Mija Bucuresti  

486. Nick Ionescu- Tumult USA Semnati pentru cel mai bun politician pe care l-a dat Romania pentru sec XX si XXI

 

434. Beshin Partzoi    Sint de acord sa ne beshim non stop pe tara asta impreuna cu presedintele. 

416. Cuculet Bucuresti Ne plac betivii ca Basescu!!! Vrem presedinte manelist!!! Traiasca Baselu'!!!

 

412. Alro Slatina   Noi, coruptii de la ALRO, il dorim pe Basescu si pe Stolojan sa ne ajute sa furam mai bine. HAi BAsescu, numai cu tine putem fura mai mult, la fel ca si amicii de la asfaltari Golden Blitz

331. Moldovan Andreea Cluj Nu lasati Mafia infratita cu Ciuma Rosie sa puna laba pe tara.

205. roader   ba dementilor, un parlament cat de rau ar fi e mai bun ca o dictatura prezidentiala (ilici, base, ceausescu)

31. ioana dana Targoviste semnez cu mare placere! pentru el am stat de doua ori la coada in Gara de Nord sa il votez...

1. Florin Tudose Ilfov Biciuiti-i fratii mei!

 

 

 

va urma….

 

Nicu N. Tomoniu

Articol scris pentru forumul revistei Euro - Renașterea Observator

 

 

 

           

            Un nou site de legături (linkuri) al fundației:

www.tismana.eu

 

 

 

Restartare site

 

  Alte ARTICOLE

 

Site www.tomoniu.ro

 

© Copyright Fundația Tismana – 2006

Aici situl „Cu noi găsiți orice!”

 

Conversați cuminți aici: pareri@tomoniu.ro