Cu o doctrină populistă un popor poate învăţa orice!

Inclusiv să-şi dea sacrificiul suprem „pentru ţară” la vârsta de 7 ani

 

TEMNIŢELE LIBERTINISMULUI

 

„Sfinţii temniţelor” se numeşte un serial de articole lansat la Hotnews, nu ştiu dacă în scopul pe care-l percep eu. Am scris şi eu despre părintele Gherasim Iscu de la Tismana in articolul „Delirul după modelul Evangheliei lui Nicodim” dar am scris acel articol ca un punct de plecare, aşa cum percep şi serialul de la Hotnews. Iată doar două din miile puncte de plecare existente în societatea noastră de astăzi, pentru a studia temeinic, ştiinţific, cu argumentele psiho-pedagogiei, cel mai grav fenomen al zilelor noastre, libertinismul deşănţat ca o metodă de epurare similară temniţelor comuniste. O metodă disimulată, laşă şi absconsă care ne înconjoară fără voia noastră şi care ne dirijează ca pe nişte marionete ca să ne alegem conducătorul, clasa politică şi direcţiile în care trebuie să mergem.

 

Ca orice metodă obscură, epurarea politică începe la fiecare preconizată schimbare de regim. Pare paradoxal dar schimbarea de regim de la noi nu a început cu epurarea ci cu conservarea vechilor structuri şi înlăturarea neaveniţilor tocmai pentru a se crea liniştea necesară ca noua putere instalată să-şi consolideze puterea. Şi pare de necrezut că noua putere de după 1989, a putut evita legea lustraţiei şi a înfiinţat abia la 7 decembrie 1999 CNSAS (Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii) prin Legea 187/1999 privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea securităţii ca poliţiei politică, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 603 din 09.12.1999.

Vedeţi ce frumos sună? Dar ca o damă de trotuar bine sulemenită şi putredă pe dedesubt, CNSAS-ul acesta înfiinţat prin scopul său fundamental pentru însănătoşirea societăţii româneşti, urmând ca prin această instituţie să asigure cetăţenilor români accesul la propriul dosar şi să deconspire Securitatea ca poliţie politică s-a dovedit iute un mare fâs. Timp de PATRU ani, până în 2004, CNSAS-ul a găsit incredibila cifră de 8 colaboratori şi 2 ofiţeri ai fostei Securităţi! Din infernala Securitate a lui Ceauşescu omniprezentă peste tot unde lucrau fie şi numai o duzină de oameni, se deconspiraseră doar 8 pârâcioşi şi 2 gradaţi! Nu e hilar, e tragic!

SRI-ul a dus o politică clar obstructivă la adresa CNSAS-ului încă de la înfiinţare iar după şase (aţi citit bine: ŞASE!) ani de activitate ca preşedinte al Colegiului CNSAS, Dl Gheorghe Onişoru, încă nu ştia ce înseamnă sintagma de "colaborator al serviciilor de informaţii înainte de 1989" şi cerea ca Parlamentul României să i-o explice. Incredibil!

După schimbarea puterii în decembrie 2004, CNSAS a primit de la SRI - prin intervenţia populistă a preşedintelui Băsescu - 12 km liniari de arhivă a fostei Securităţi, doar aşa, de ochii lumii şi ca să dureze cercetarea ca în arhiva Vaticanului unde trebuie să iei maşina ca să ajungi de la un capăt la altul al arhivelor! Semnale de publicare pe Internet a dosarelor nu există dimpotrivă, par o poveste ştiinţifico-fantastică  iar inchizitorii terorii roşii încă ascunşi, trăiesc lingând mereu la ciolane aruncate la fiecare schimbare de guvern aşa cum lingeau şi înainte de 1989 pentru turnătoria la Securitate despre colegi, prieteni, vecini, enoriaşi, despre noi toţi ceilalţi!

 CNSAS în anul de graţie 2007, anul intrării noastre în Uniunea Europeană, nu mai reprezintă nimic! S-a compromis total ca instituţie publică! Este o dovadă absolut concludentă că după schimbarea de regim, noua putere s-a instalat pe deplin. Urmează MAREA EPURARE POLITICA similară perioadei instalării comunismului sovietic.

 

La marea epurare politică din zilele de astăzi, participă nu numai elita politică si economică asociată, ci şi marea masă a privilegiaţilor revoluţiei care, ori îşi fac loc pentru a mai urca o treaptă spre podiumul elitei de vârf ori îşi spală rufele cu duşmanii proprii prin mijloacele şi metodele elitei. Adică asistăm astăzi, la aproape două decenii de la aşa zisa schimbare de regim politic, la  FENOMENUL DE MASĂ al epurărilor politice, perioadă absolut similară perioadei temniţelor comuniste, când in temniţă erai băgat ca „bandit”, doar printr-un simplu denunţ că ai fost „legionar” sau „regalist” ori că ai vorbit beat în cârciumă împotriva regimului!

E vremea LIBERTINILOR!  Care imediat ce se văd încurcaţi de tine, un ciot sărac cu comportament decent, nu mai aşteaptă decizia CNSAS, eşti securist din start! Pentru ca împiedicându-l pe libertin, adică noul ciocoi de astăzi, să-şi ducă mai departe afacerile oneroase, „te opui democraţiei”! Ce vrei mai bună dovadă că eşti securist?

Iar dacă nu ţine cu diversiunea că eşti securist, musai să fi fost „comunist”! Formulă absolut similară cu aceea din 1948-50, „ai fost legionar”!

Că ai fost strungar, magaziner la CAP-eu, profesor de matematică intr-un sat pierdut de lume sau vânzător la APROZAR nu contează! Ai trăit înainte? Ai trăit! Păi vezi? Eşti comunist!

Dar acest fenomen de masă abia începe! Fie prin iniţiativa noii ciocoimi, fie prin entuziasmul unor neisprăviţi inculţi, dornici de afirmare în societate şi care nu pot să se afirme altfel. Vom avea de vorbit despre ei probabil tot acest secol, de îndată ce în fenomen încep să intre şi iniţiativele spontane.

Să ne oprim însă la peştele cel mare, LIBERTINUL omniprezent adică acela, care conform dicţionarului, este un corupt, decăzut, depravat, desfrânat, destrăbălat, dezmăţat, imoral, neruşinat, pervertit, stricat şi vicios pe care-l vedem pe toate ecranele seară de seară!

Miliţianul de azi, torţionarul care băga „bandiţi” şi „legionari” la temniţă, nu mai e ca cel de ieri. „Torţionarul” de astăzi e un „distins domn”! El se îmbracă frumos la cravată şi pălărie şi se poate chema Dinescu sau Ticu că e mai credibil, dacă ar fi vorba de CNSAS, spre exemplu.  

Iar la CNSAS, sunt chemaţi acolo ca „să explice”, doar cei cu dosare „grele”, adică „personaje de rangul unu” care ar putea influenţa „în rău” lumea şi junii primi ai scenei politice! Intr-un cuvânt, cei care n-au stat cuminţi în front!

Aşa e moda azi: dacă aceştia nu înţeleg că într-un moment bine ales, „trebuie să conducă un anumit partid” atunci guralivii politici să explice „colaborarea” lor cu Secu în direct! Mai întâi in faţa sediului CNSAS, ca să-i vadă „poporul”, apoi prin declaraţiile noilor torţionari CNSAS. Dar ce zic eu torţionari, când Dinescu e un zurbagiu simpatic care place lumii cum turuie sâmbătă seara pe ecran cu senilul Tănase? Poate că anume e făcută emisiunea aia şi săracul Dinescu habar n-are in ce rahat s-a băgat de îndată ce comunicatele CNSAS „sună ca dracu!”.

Pentru că a mai apărut o diversiune atunci când la CNSAS personajul n-are dosar: comunicatul!

Iată noua găselniţă care înlocuieşte o cercetare de ani prin zecile de kilometri de arhivă:

„Nu s-a găsit deocamdată dosarul IPS Daniel şi dacă nu a fost găsit, atunci a fost ars de securitate a doua zi după fuga lui Ceauşescu!”

Oare suntem naţiune de proşti să ni se bage pe gât şi noi să înghiţim o asemenea tâmpenie? Atunci când „teroriştii trăgeau din toate poziţiile” şi lumea murea, securitatea n-avea altă treabă decât să ardă dosarul unui secretar de pe la Mitropolie! Că funcţie mai mare nu cred că avea pe atunci IPS Daniel!

Pe lângă acest mijloc deja „tradiţional” ale epurărilor politice din România, CNSAS-ul şi „Comunicatele” lui, un alt mijloc modern şi cu utilizare masivă în epurarea politică, este „Postul privat de televiziune” si jurnalul „afiliat”. Scenariul cel mai frecvent utilizat este model „Realitatea TV”. „Evenimentul zilei” lansează „bomba” iar iRealitatea TV, comentează „ce scriu ziarele”!

Miliţienii torţionari tip „Turcescu” sau mâncătorul de iarbă „Gheorghe” se pun în funcţiune! Pentru 28 000 de dolari e clar că Gheorghe se şterge la cur cu propria conştiinţă şi debitează inepţii, nesimţire şi tupeu pe post: "Ce caută biserica in viata mea, mă! Să stea acolo la el să-si facă cruce!"

Exprimarea gramaticală nu-i nimic pe lângă alienarea mintală a mesajului!

Aţi mai văzut vreodată vreo mizerie umană cu chip de om ca acest Gheorghe - killer de conştiinţe, ce scuipă probabil, altfel nu se explică, cu gura plină de haşiş, înspre Sfânta Biserică ?

Vedeţi cât de mult am evoluat? Nu mai e puşcărie cu miliţieni ci studiouri TV cu moderatori! Şi cu bădărani formatori de conştiinţe. Iar „banditul” nu se aduce cu duba ci invitat cu telefonul mobil. Dar ca pe vremea temniţelor, indiferent ce o spune „banditul”, ştie el moderatorul ce concluzie trebuie să iasă ca lumea să fie pe deplin manipulata!

Aşa arată noua temniţă a comunismului: o emisiune cu moderatori tip Gheorghe şi trei căţei asistenţi pe post de torţionari!

Se bagă puşcăriaşul în celulă şi începe să se dezvinovăţească!

Gheorghe sare cu gura, căţeii pornesc lătratul iar puşcăriaşul este anihilat!

 

Nu vă miraţi, puteţi intra oricând în temniţa creată de libertinii tranziţiei infinite din România iar pentru un sejur la o puşcărie de astăzi cu televizor şi celular, un dosar de evaziune fiscală se poate întocmi cât ai zice peşte!

Puteţi fi condamnat rapid, iar motivul va fi invariabil, unul singur: te opui schimbărilor democratice, te opui ca un comunist ce eşti, democratizării României şi a schimbărilor benefice aduse de aliaţii din vest.

Aidoma puşcăriaşilor temniţelor comuniste care se opuneau, ca nişte legionari ce erau, democraţiei populare şi marelui eliberator din răsărit!

            Istoria se repetă!

            Poate se repetă şi legionarismul pentru a putea împlini şi „marea purificare politică” de care se tot vorbeşte în termeni populişti de toţi politicienii în frunte cu şeful statului.

            Farisei populari şi populism legionarist iată la orizont o nouă doctrină, ale cărei baze sunt puse astăzi de personaje sinistre si inconştiente care fac opinia publică prin televiziuni private, pe Internet şi pe forumurile de discuţii!

 

 

Prof. Nicolae N. Tomoniu

Articol scris pentru revista Epoca sau alte publicaţii

 

 

 

 

---

Restartare site

 

  Alte ARTICOLE

---

 

Site www.tomoniu.ro

 

© Copyright Fundaţia Tismana – 2006

Aici situl „Cu noi găsiţi orice!”

 

Conversaţi cuminţi aici: pareri@tomoniu.ro