PAGINI, IMAGINI DE COPERTĂ, SCRIITORI

ŞI LOGOURI „SEMĂNĂTORUL”

ţinta unor utilizatori Wikipedia

    

De circa 10 ani creez pagini şi imagini pentru wikipedia liberă! Tocmai pentru că e liberă, acolo pot să-şi facă de cap nu numai puştani neşcoliţi care vor să facă pe grozavii dar şi misionari din gaşca colonelului acoperit Turcescu care împreună cu Cristoiu l-au făcut milionar pe Neagu Djuvara, venit din misiunea sa în Africa, cu o pensie de 50 de $, punând osul din greu la falsificarea istoriei României. Despre aceşti diversionişti cu misiune şi cu bani, murdari evident, am scris nu numai cartea Neamul întemeietor al lui Basarabă dar şi numeroase articole în revista „Sămănătorul”. De atunci lucrurile s-au mai clarificat iar unii istorici au început să deconspire cine este vampirul Djuvara ajuns fără studii de istorie a României[1] istoricul naţiunii. Între timp, wikipedişti plătiţi şi-au făcut treaba lor murdară şi te pomeneşti cu sute sau poate mii de trimiteri din wikipedia spre „operele” lui prin capitolul „Legături externe” sau note de subsol ce trimit spre adevărate diversiuni djuvariste.

Dar când vampirul a început diversiunea lui, atunci a fost şi începutul atacurilor asupra textelor, imaginilor şi paginilor create de mine pe wikipedia. Celor cărora le-am arătat că greşesc, mi-au ajuns duşmani. Mi-au ciopârţit paginile ştergându-mi imaginile, inclusiv ale unor scriitori nevinovaţi, colaboratori la „Editura online Semănătorul”. Majoritatea erau membrii  USR - Uniunea Scriitorilor din România sau ai LSR - Liga Scriitorilor Români dar misiunea e misiune, trebuiau şterşi! Motive? De tot râsul: pagina lor n-are „note de subsol” sau scriitorul „nu e notabil” deşi era membru al USR sau LSR. Să nu fii notabil cu peste 50 de cărţi sau traduceri din limba indiană, ca prietenul meu  George Anca, asta da judecată de „torţionar comunist” infiltrat pe wikipedia.

Pe lângă cei rău intenţionaţi s-au mai aflat în treabă şi alţii. Unii nevinovaţi care habar n-aveau ce fac şi doamne fereşte să-i înfrunţi că ţi-i faci duşmani veşnici. Dar şi cei care neînfruntaţi au în genele lor una malefică dacă nu chiar distructivă aidoma lui Hitler sau Stalin. Iar despre cei cu misiune am dat deja un exemplu din multe altele care privesc iredentismul maghiar sau prozelitismul religios: ortodox în Basarabia din partea bisericii ruse, catolic din occident sau musulman din orientul apropiat.

Nu vreau să mă disculp faţă de colaboratorii editurii online şi recunosc că, unora puteam să le fac pagini deschizându-mi şapte conturi wikipedia ca să-mi pierd urma, aşa cum fac cei mai mulţi wikipedişti. Am crezut însă ca dacă eu sunt cinstit vor fi şi ei, ce eroare!

Aşa că, n-am altceva de făcut decât să fac aici bilanţul pagubelor, menţionând că eu sunt primul păgubit. Mi s-a şters pagina de la bun început, cam prin 2005, chiar de către un coleg de facultate pripăşit prin Germania. N-am mai refăcut-o! Nu-mi stă activitatea în pagina aia, tipăresc a 16-a revistă „Sămănătorul” şi a 45-a revistă online timp de 5 ani şi n-am nevoie de promovare pe wikipedia cum insinua unul pentru că pe pagina mea de utilizator mi-am pus copertele unor cărţi. Cărţile şi copertele le găsesc şi pe pagina mea ca să le citească în cazul unor referinţe la ele pe paginile wikipedia, ne fiind întrutotul clarificatoare pentru unii.

    Iată paginile create, inclusiv cele şterse de pe wikipedia, în mare parte, rodul muncii mele:

 

Principalele mele pagini în ordine alfabetică la wikipedia

:
Alexandru Melian
Artur_Silvestri
Asociația_Română_pentru_Patrimoniu - Fișier șters la 11 mai 2015 03:50 de Silenzio76 după o discuție cu doi utilizatori și cu mine
Cezarina_Adamescu
Editura_Semănătorul_-_Editura_online - A fost șters la 16 aprilie 2015 04:21 de Silenzio76 după o discutie cu utilizatorul Andrei. Fişierul nu fusese actualizat dar nimeni nu m-a informat de ștergerea lui. Pe 25 aprilie 2015 la Muzeul Județean "Alexandru Ștefulescu din Târgu Jiu, a fost lansată cartea tipărită la Editura "Semănătorul Tismana", Florian Văideianu "Durerea Aurului". O puteți descărca de pe pagina http://www.samanatorul.ro/editura-online/html/proza.html Editurii online Semănătorul
Editura_Intermundus - Fișier șters la 11 octombrie 2014 05:13 Silenzio76, nefiind clar dacă această editură mai funcționează sau nu
Eugen Dorcescu - Fișier șters la 21 iunie 2014 07:11 Silenzio76 într-o discuție cu Andrei Stroe. Din nefericire scriitorul era recunoscut pe plan național dar și mondial lucrările lui în limba spaniolă fiind publicate în Tenerife
Fundația_Tismana - Fișier șters 10 aprilie 2013 20:23 de Cezarika1. A fost printre puținele fundații create imediat după 1989 pe baza Legii din 1924. Câștigase trofeul "Topești - sat european" și reabilitase cu fonduri europene Centrul Comunitar Topești. Evenimentul a fost transmis în direct la TVR. Ar fi fost bine să păstrăm istoria! Cine va sterge istoria, își va șterge propria activitate în patrimoniul nostru istoric și cultural.
George_Anca - Fișier șters la 13 noiembrie 2013 13:17 de Andrei Stroe într-o discuție cu Asybaris. Din păcate scriitorul era recunoscut pe plan național ca specialist în traduceri din limba indiană și avea peste 50 de cărți publicate
Manastirea_Tismana
Nicodim_de_la_Tismana
Popasul Turistic Lainici
Râul_Tismana
Sămănătorul
Serafim Duicu
Ștefan_Dumitrescu
Tismana

 

IMAGINI – dar şi un fel de foileton spre îndreptare, al unui user[2] concret

 

Prima imagine propusă a fi ştearsă de pe pagina mea de utilizator a fost Nicu Tomoniu.jpg fișier propus pentru ştergere de //  Gikü  vorbe  fapte  joi, 1 noiembrie 2012 23:53 (EET) un basarabean, care atins de filoxera rusească a trecut de la vorbe la fapte în stil stalinist.

I-am răspuns: „Domnule Gikü, această imagine stă aici de 7 ani, dvs. n-ați observat că nu este pe un fișier tematic ci este o pagină de utilizator personală? Sunteți aici de vreo doi-trei ani, s-a băgat cineva în pagina dvs. cu ceva pretenții? Vă puneți acolo ce vreți. Da, dacă ar fi pagina http://ro.wikipedia.org/wiki/Tomoniu s-ar schimba situația! Am făcut și aceea pagină cum am făcut la alții și s-au găsit băgători de seamă să o conteste că mi-o fac eu. Aș fi putut aduce mari servicii wp cu informațiile pe care le dețin , mai ales despre Tismana, dar când am văzut că paginile mele sunt făcute praf am zis că n-are rost să-mi pierd vremea pe aici pentru că wikipedia se va autodistruge prin eliminarea oamenilor competenți și înlocuirea lor cu "viteji". Cu oameni care prin firea lor isterică sunt predispuși din născare să facă rău! Uitați-vă la pagina Semanatorul, e făcută praf de un fanatic care nici măcar nu a avut curajul să deschidă un cont cinstit și să-și asume aiureala. Pusesem coperți Semănătorul, vechi de acum 110 ani, ce licență mai trebuie la acelea? Nici o țară din lume nu întinde licențele unor coperți de reviste cu mai mult de 75 de ani! Ei, uite, de aceștia ar trebui să vă ocupați d-le Gikü și nu de pagina mea personală. Nu-i mare lucru dacă tot suntem chițibușari să o declar  (poza) sub licență liberă făcând o cerere, dar s-or găsi și atunci băgători de seamă să găsească alt nod în papură. Am dat sub licență liberă sute și mii de imagini ale monumentelor cu ocazia unui concurs. Toate au fost în regulă dar după câteva luni au apărut vitejii care se nasc cu agresivitatea în cap și au început să le șteargă. Bun, dacă nu vă place pagina mea de utilizator, ștergeți-o cum s-a șters și pagina wp/Tomoniu la care aveam dreptul, nu sunt chiar oricine, conduc o editură online de 7 ani. Băgați pagini cu maneliști, sportivi de un meci și cântărețe de duzină, și ștergeți oamenii care-și văd cinstit de treabă în România. Se pare că sunt însă un hoț, asta e noua politică pe wp dacă-mi reproșați că n-am utilizat cinstit propria mea poză! Poftim, confirm că am fost un hoț și am furat imaginea de aici http://www.tomoniu.ro/Nicu_Tomoniu.jpg Am reparat deci pe pagina imaginii că nu e un fals fără licență, doamne ce umor avem noi românii! http://www.tomoniu.ro --Tomoniu (discuție) 2 noiembrie 2012 20:01 (EET)”

Şi aşa cum spuneam, instruitul de şcoală rusească, a trecut la ură şi a executat în stil stalinist imaginile mele dar şi ale colaboratorilor editurii online Semănătorul:

Fișierul Eugen Dorcescu-Poemas del viejo-La cubierta.jpg. l-a propus la ştergere domn //  Gikü  vorbe  fapte  (TW) la 6 noiembrie 2013 08:23 (EET)

Fișierul Casa de Cultura Tismana.jpg. l-a şters domn „Gicu fapte” la 28 decembrie 2013 13:09 (EET) deoarece aici se propaga cultura europei occidentale.

Fișierul C Adamescu-Artur Silvestri Documentar memorialistic.jpg. l-a propus la ştergere domn „Gicu fapte” la 5 iunie 2014 00:06 (EEST

Fișierul C Adamescu-De cand te astept-Coperta A Cioltan-Zainea.jpg. l-a şters domn „Gicu fapte” la 5 iunie 2014 00:06 (EEST)

Fișierul C Adamescu-Intalniri providentiale-coperta.jpg. l-a şters domn „Gicu fapte” la 5 iunie 2014 00:07 (EEST)

Fișierul C Adamescu-O nunta de cuvinte-Coperta A Cioltan-Zainea.jpg. l-a şters domn „Gicu fapte” la 5 iunie 2014 00:07 (EEST)

Fișierul C Adamescu-Sculpturi pe o boaba-Coperta A Cioltan-Zainea.jpg. l-a şters domn „Gicu fapte” la 5 iunie 2014 00:07 (EEST)

Fișierul Al cincilea Patriarh.jpg l-a şters domn „Gicu fapte” la 5 iunie 2014 00:13 (EEST)

Fișierul Cezarina Adamescu-Preoti Sfinti-Lacasuri sfinte.jpg. l-a şters domn „Gicu fapte” la 5 iunie 2014 00:41 (EEST)

Fișierul De cand te astept.jpg. l-a şters domn „Gicu fapte” la 5 iunie 2014 00:51 (EEST)

Fișierul De-ale lui Vladut.jpg. l-a şters domn „Gicu fapte” la 5 iunie 2014 00:51 (EEST)

Fișierul Ibsenienii.jpg. l-a şters domn „Gicu fapte” la 5 iunie 2014 01:28 (EEST

Fișierul Inteleptul din America.jpg. l-a şters domn „Gicu fapte” la 5 iunie 2014 01:30 (EEST

Fișierul Maritul-kalmar.jpg l-a şters domn „Gicu fapte” la 5 iunie 2014 01:41 (EEST

Fișierul Nicu Tomoniu-Sfantul Nicodim de la Tismana.jpg l-a şters domn „Gicu fapte” la 5 iunie 2014  09:23 (EEST

Fișierul Neamul lui Basaraba.jpg l-a propus la ştergere domn „Gicu fapte” la 5 iunie 2014 09:24 (EEST

Fișierul Patriarhul ardelean.jpg. l-a şters domn „Gicu fapte” la 5 iunie 2014 09:36 (EEST

Fișierul C Adamescu-Artur Silvestri Documentar memorialistic.jpg l-a propus la ştergere domn „Gicu fapte” la 5 iunie 2014 11:01 (EEST

 

Înverşunarea basarabeanului de şcoală sovietică era mai mult decât evidentă! A fost sesizată şi de un alt administrator mai cinstit din România, care scrie: 

Am justificat eu utilizarea cinstită a fișierului Fișier:C Adamescu-Artur Silvestri Documentar memorialistic.jpg. Puteți să vă uitați în codul sursă și după acest model să o faceți și la alte fișiere semnalate, pentru a evita ca ele să fie șterse. XXN (discuție) 6 iunie 2014 13:41 (EEST)

Cum poţi însă să te ţii paznic la imagini care mai fuseseră aprobate de administratorul AdiJapan cu vreo trei ani în urmă pe bază de cerere, pentru număr de licenţă? I-am scris lui domn Gicu (vedeţi că nu-i spun  tovarăş!):

„Cititi mai sus de trei mesaje domnule Gicu. Eu mai am și altă treabă, văd că dumneata îmi urmărești toate imaginile de paginile mele de acum doi trei-ani. Ai misiune de la cineva să le ștergi după atâta timp? Unele au licență! Iar dacă o faci fă-o mai rar ca să am timp să și modific! Dacă s-o putea modifica vreodată sursa imaginii. Că acum nu se poate! Ori asta era și strategia!--Tomoniu (discuție) 6 iunie 2014 10:17 (EEST)”

Dar iată că sare şi amicul lui:

„S-ar putea să fie vorba de o simplă confuzie. Nu cred că proiectul nostru dorește să deranjeze activitatea Redacției dumneavoastră (poate invers?). Vă rog să nu vă faceți probleme, imaginile nu vor fi șterse mâine. --Pafsanias (discuție) 8 iunie 2014 01:30 (EEST)”

„Poate invers?”, sigur că deranjam dar cu această ocazie am putut să aflu că există printre wikipedişti unii cu ţintă precisă contra „Semănătorul editura online” şi scriitorilor săi. Adică „un grup agresiv organizat” aidoma ciocoilor băgaţi la pârnaie în vremurile de-acum.

Dar credeţi că s-a liniştit domn Gicu? Plecat la luptă ca „gheroii” lui Stalin a continuat:

Fișierul Stelian Popescu-Aduceri aminte.jpg l-a şters domn „Gicu fapte” la 5 iunie 2014 22:42 (EEST)

Fișierul Tropotind prin Paris.jpg l-a şters domn „Gicu fapte” la 5 iunie 2014 22:58 (EEST

Fișierul Ultimii soldati ai neamului romanesc.jpg l-a propus la ştergere domn „Gicu fapte” la 5 iunie 2014 23:00 (EEST)

Fișierul Fișier:Centrul Comunitar Topesti.jpg l-a propus la ştergere domn „Gicu fapte” la 11 iunie 2014 01:41 (EEST)

Fișierul Fișier:Cezarina-Adamescu.jpg  l-a şters domn „Gicu fapte” la 11 iunie 2014 01:44 (EEST)

Câtă nesimţire să ştergi o doamnă cu peste 50 de cărţi şi articole de critică literară!  Nota bene: dacă era de bună credinţă, Gicu putea să justifice el utilizarea cinstită cum a făcut administratorul XXN

Dar te pui cu domn Gicu? Uite că l-a executat şi pe cel mai mare indianist al nostru George Anca, amic al lui Mircea Eliade.

Fișierul George Anca.jpg.l-a şters domn „Gicu fapte” la 11 iunie 2014 18:19 (EEST)

Fișierul Fişier:Raul Tismana nord.gif.l-a propus la ştergere domn „Gicu fapte” la 24 iunie 2014 21:27 (EEST)

Fișierul Editura Intermundus l-a propus la ştergere domn „Gicu fapte” la 11 iunie 2014 18:19 (EEST)

 

Au mai existat administratori răzleţi care au mai propus ştergeri, dar în mod civilizat, cu argumente, nu ca Gicu ce învăţase de la wp să zică „Mulţumesc” dar în final, îţi dădea cu parul în cap.

După ce făcuse praf copertele de carte ale scriitorilor de la Editura online Semănătorul, domnului Gicu i s-a căşunat anul acesta, 2015, pe logo-urile  utilizate la revista „Sămănătorul” şi la Editura „Semănătorul Tismana”! Nu mai scriu toată istoria, le-am declarat pe o pagină a site-lui meu personal:  http://www.tomoniu.ro/imagini/index.htm ca să se astâmpere odată! La fel cu imaginile folosite pe anumite pagini wikipedia.

 

NOTĂ IMPORTANTĂ. Nu e o disculpare de răspundere pentru aceste pagini şi imagini. Ci a arăta felul în care s-a procedat. S-au şters imagini, una după alta, o noapte sau o zi întreagă. Cât mi-ar fi luat să le caut caut dintr-o arhivă de peste 500 CD-ROM-uri şi DVD-uri?  Acţiunea evident că a fost un act deliberat pentru că multe din aceste imagini aveau un număr de licenţă. Ele erau trimise prin e-mail administratorilor şi puteau fi găsite uşor de acest Gicu cu două puncte pe u. Dacă făcea parte din utilizatorii benefici  ai acelei wikipedii le găsea acolo (printr-o simplă cautare în căsuţa poştală). Şi făcea ce au făcut şi alţi administratori serioşi: îndrepta descrierea imaginii. Nu s-a vrut, scopul era altul!

Imi pare rău de acest administrator pentru vorbele mele despre el dar n-am ce face!

 

L-aş întreba: - Nu consideră dânsul că etalându-şi pe pagina de utilizator medaliile aidoma generalilor lui Stalin discriminează pe alţii pentru că le creează un sentiment de inferioritate? Cele mai multe stele tip Stalin sunt date de amici linguşitori ce-l îndeamnă la năzdrăveniile pe care le face cum vedem mai sus.

Sau pe pagina de utilizator, Unde face jucării pentru copii.

Cred că i-am făcut pe această pagină destulă promovare lui Gicu, dar îi recomand să-şi creeze şi o pagină de jucării sau lucruri utile nu pe wikipedia ci pe un site propriu.

În acest fel, nimeni nu-i poate folosi imaginile oricum aşa cum se preiau acum de pe wikipedia, acelea ce n-au declarate drepturile de autor

 

 

Acest prim articol face parte dintr-un serial care va fi sursa unei cărţi „Wikipedia – un site util cu malefici şi benefici” pe care o voi scrie în viitor. Un site din care maleficii să înţeleagă că trebuie să respecte Drepturile Omului, să ajute pe utilizatori, să se implice în creaţia acestei enciclopedii LIBERE, fără a se gândi la promovarea proprie ci dacă lucrul lui ajută la cultivarea şi instruirea românilor.

Iar beneficii, să creeze pagini utile societăţii noastre bolnave, întru însănătoşirea ei, întru abandonarea urii şi a dezbinării dintre români.

Acest articol precum şi viitoarele, nu sunt scrise cu ură ci spre îndreptare asta făcând eu toată viaţa: mi-am criticat elevii când au greşit dar nu i-am urât niciodată. Întâlnirile mele cu ei o confirmă! Vedeţi o întâlnire cu ei.

 

 

Alegeţi din peste 500 imagini !

Wiki Loves Monuments 2011 în Romania

Aceste imagini au fost eliberate sub licenţa Creative Commons Atribuire 2.0 Generică. Sunteţi liber:

·                    să partajaţi cu alţii – aveţi dreptul de a copia, distribui şi transmite imaginea

·                    să adaptaţi – aveţi dreptul de a adapta imaginea

  În următoarele condiţii:

·                    atribuind – Trebuie să atribuiţi opera specificând autorul sau licenţiatorul (dar sub nicio formă care ar sugera faptul că dvs. sunteţi autorul imaginii).

Cum se procedează practic: se dă clic dreapta pe imaginea mare

Se alege din meniul de dialog „Salvare imagine ca…”

Se ridică fişierul pe pagina web dorită, Facebook, Twiter, Google+, etc

La descrierea imaginii puneţi titlul, autorul, pagina Internet

Exemplu:

Ansamblul schitului Cioclovina de Jos – Tismana, autor Nicolae N. Tomoniu, sursa:

 www.tomoniu.ro/imagini/monumente-istorice/index.htm  varianta mai scurtă, la alegere cu varianta directă wikimedia

 http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Ansamblul_schitului_Cioclovina_de_Jos_img-0366.jpg

 

 

---

Site www.tomoniu.ro

 

 

 [1] In studiile sale din Franţa, un singur curs dar nu de istoria României, a avut în toţi anii lui de facultate. Ne întrebăm cine l-a plătit ca odată ajuns în România să creeze o adevărată isterie bine mediatizată la posturile TV specializate în linşaj mediatic.

[2] User – numele virtual, fictiv, al unei persoane care-şi deschide un cont pe un site. Pe site-uri importante există şi personaje ce se comportă ca un uşer = ușér m. (d. ușă). Vechĭ. Un boĭer moldovenesc care avea grija să introducă la domn pe oaspețiĭ Turcĭ maĭ însemnațĭ. Azĭ. Ușier (după fr. huissier). Aprod care stă la ușa unuĭ mare funcționar. Servitor care face serviciŭ la cameră și la senat în timpul ședințelor ș. a. V. portar, dorobanț, pedel, planton. Sursa: Scriban (1939)