Din colecţia Crişan Ioan Rădulescu – Tismana

 

Cruciadă la nivel de mase:

FANTOMA LUI MIRCEA CEL MARE BÂNTUIE JURNALELE!

 

Un editorial de Nicu N. Tomoniu membru al LSR

 

Gata! Am rămas singulari prin faptul de a fi reali, sinceri, nepartizani, fără fantome. Noi şi nişte reviste de prin judeţe făcute tot de nişte entuziaşti ca noi. Adică pe banii proprii, ai celor o mână de autori solidari şi solitari. Unii ne numesc “reviste de nişă” precum şi noi numim presa centrală “presă vândută marilor găşti politico-mafiote”. Cam lung titlul dar şi diversiunea e mare: posturi TV, reviste, cotidiene reale sau online, conturi sponsorizate pe toate paginile lor de socializare: Facebook, Twitter, Badoo, LinkedIn, FanBox, Google+, Bebo, Bloggy, Buzzzi, Cirip, Chiq, Trilulilu, Netlog, Delicous, Jolly, Kipup, MySpace, Memonic, Memori, Ozone, Yuuby.

Ce înseamnă conturi sponsorizate pe aceste site-uri? Le vezi în dreapta ecranului cu titluri şoc: Băse s-a mutat cu Udrea la bloc!, de exemplu. Dai “clic” sau “like” şi te-ai trezit automat fan Cirip, Chiq, Yuuby sau altul din 1000 de “situri cu prieteni”. Pentru că nu e nevoie să te înscrii singur dacă tot ai făcut imprudenţa să asculţi de toate chemările de a deveni “preteni pe feisbuc”. Ti-ai pus acolo, iubita, tata, mama, soacra, căţelu’, purcelu’ şi pisoiu’, ce nevoie mai e să te înscrii, ai devenit automat fan cu “felicitări că eşti d’al nostru, ia uită câţi prieteni ai deja!”...

Şi devenind tu fan al hoţilor la nivel de masă te gândeşti, “Ia să fac eu o surpriză şi ... editurii online!” Dragilor, nu mai trimiteţi degeaba, că tot ce vine de la “socializări” trece automat la spam! Apoi ca prietenă, cum o să filtrezi, cum să-ţi dai întâlnire şi apoi să te căsătoreşti cu o editură virtuală? Că asta suntem: n-avem nici sâni cu silicon, nici fund mare, nici buze senzuale!

Ăsta-i însă aspectul cel mai derizoriu. Intrând pe asemenea site-uri deja ai devenit un om manipulat. Un dobitoc care vei juca după cum cântă trusturile de presă mafiote sau afiliate politic. Te vei jura că n-ai treabă cu Băse, spre exemplu, şi te vei trezi citat ca fan al lui cu o duzină de “like” pe care le-ai dat din iubire faţă de “cel mai”! Vei vedea acolo la sposorizări trimiteri la fantomele dacilor sau fantoma lui Mircea cel Mare, alias Mircea cel Bătrân. Cum funcţionează asemenea fantome vă voi spune aici. Dar nu înainte de a vă spune că eu însumi am luat plasă trimiţând  unor ziare centrale editorialul din numărul precedent. (care a luat formă finală pe site-ul meu, la http://www.tomoniu.ro/opinii/cultura/edito-sept012.htm )

Nu e vorba de o reacţie nefavorabilă a unor prieteni care fac emisiuni culturale şi de reportaj  şi nu ei mi-au dat plasă. Pentru că nici ei săracii habar n-au că vor lua plasă şi articolele lor vor deveni fantome ce bântuie jurnalele! Au venit la Tismana, s-au deplasat ca nişte profesionişti şi-au notat cu conştiinciozitate informaţiile de la faţa locului, au făcut poze şi şi-au pus la muncă tot talentul lor pentru a scoate un articol incitant, la meserie, un text de profesionist. Ba unii au venit şi pe bani proprii, din dragoste de meserie, pentru că ziarelor lor li s-au retezat subvenţiile venite de la portocalii prin căderea guvernului.

Aşa s-au transformat articolele excelente ale prietenilor în fantome ale lui Mircea cel Bătrân sau fantome ale dacilor. Fenomenul fantomei lui Mircea cel Mare, constă în simpla alăturare dar bine plasată a unui articol excelent, pe lângă un articol de atac mafiot la partidul politic care n-a dat bani ziarului sau site-ului în cauză. Scopul atacului poate fi comandat de sponsorul politic al trustului de presă sau dacă acesta s-a lepădat de el, arătarea pisicii moarte altui mafiot politic fără trust sau mafiot pe cont propriu “- O vezi? Te ucid dacă nu mă sponsorizezi!” (Reţetă DD)

Dar să luăm un exemplu practic:

 

Vai nouă! Şi acest site? Nu ne vine să credem! Clerul băgat în diversiuni politice? După apelul acad. Dinu C. Giurescu ai zice că nu. Sfinţiile Lor ţin la integritatea ţării şi la bogăţiile ei.

Dar ia daţi un clic unde-i marcat cu roşu! Ghici ce citim?

“Ţineţi minte discursurile sforăitoare din opoziţie ale liderilor USL: vor mări imediat salariile tăiate de la bugetari de către PDL, vor anula CAS-ul de la pensionari, vor guverna fără imixtiunile FMI şi Băncii Mondiale sau vor proteja averea naţională? Nu a trecut decât câteva zile şi premierul desemnat, Victor Ponta, copilul ideologic a lui Ion Ilici Iliescu şi discipolul lui Che Guevara, s-a întâlnit cu şeful FMI şi reprezentanţii marii finanţe la Bucureşti. Victor Ponta a fost scos la raport de FMI ca să înţeleagă poporul român de fapt cine conduce în mod real România astăzi: marea finanţă internaţională.

Am citit ştirea de pe gândul.info, care descrie subliminal mecanismul servil al clasei politice româneşti faţă de FMI."

Cine nu ştia că gândul.info e infiltrat de “serviciili” lui Băsescu află de aici: diversiunile acestui site e clar că sunt sugerate de “cineva”, sau din prostia redacţiei Apologeticum. Păcat!

Dar despre dacii noştri neînfricaţi? Nu ştiţi că au devenit fantomele lui “Naşu”, pupincuristul de serviciu de la B1 TV, al lui Băsescu?

Dacă nu ştiaţi, lăsaţi-vă îmbiaţi pe un mail cu titlul “Serial TV: Harta comorilor din Romania” care vă trimite la

  http://adevaruldespredaci.ro/harta-comorilor-din-romania-informatii-uimitoare-video/

cu îndemnul “TRIMITE MAI DEPARTE!” . Şi aţi “descoperit” pe “acoperitul” Radu Moraru, naşu’ lui naşu’ cel mare din deal! Dacă mai doriţi şi alte fantome d’ale lui Mircea cel Mare luaţi-o pe la România Liberă furat de la Băcanu, pe la Adevărul lui Patriciu care s-a revopsit pe interes sau pe la “mişcări salvatoare” tip www.buciumul.ro. Şi ce mai ziare erau acestea mai înainte, măi dragă!.

 

 

Prof. Nicolae N. Tomoniu

Articol scris pentru revista Semănătorul Tismana

 

 

 

 

---

Restartare site

 

  Alte ARTICOLE

---

 

Site www.tomoniu.ro

 

© Copyright Semănătorul Tismana – 2006

Aici situl „Cu noi găsiţi orice!”

 

Conversaţi cuminţi aici: pareri@tomoniu.ro