Curs valutar, lucruri utile,

filme, luna, soarele, planetele, data Sf Paşti, citiți  PAGINA UTILE...

=============

Exporta harta

 

----------

Evoluție cazuri pe zile

==========

 

ARTICOLE INTERESANTE

 

 

Aplicaţia care te anunţă dacă ai fost în contact cu un bolnav de COVID-19. Ideea unui IT-ist român, folosită de 100 de milioane de oameni în India, dar ignorată în România!

Publicat pe 18 mai 2020

SURSA: https://www.viva.ro/actualitate/aplicatia-care-te-anunta-daca-ai-fost-in-contact-cu-un-bolnav-de-covid-19-ideea-unui-it-ist-roman-folosita-de-100-de-milioane-de-oameni-in-india-dar-ignorata-in-romania-2549938

Premiată de UE, ideea IT-ului Andrei Țăranu, care la începutul pandemiei de coronavirus a inițiat un model de hartă a interacțiunilor cu cei infectați cu COVID-19, pentru a-i proteja pe cei vulnerabili, este acum aplicată în India, la scară largă, dar ignorată în România!

Deși ideea aparține unui român și aplicația care te anunță că ai fost în contact cu o persoană infectată cu COVID-19 este folosită în India, paradoxal, la noi nu a fost aplicată. Iată ce spune, într-un interviu pentru Libertatea, Andrei Țăranu, IT-istul a cărui idee este aplicată acum pe scară largă, dar care în România este, deocamdată, ignorată.

„Noi suntem pe lista scurtă de proiecte a STS de mai bine de o lună. Rămâne de văzut dacă acum o să ne bage mai mult în seamă. Înţelegem că o să-i contacteze şi Comisia Europeană, să le spună de noi', a declarat Andrei Ţăranu.

-------------------------

Citește și: OMS avertizează: COVID-19 ar putea fi ținut sub control abia peste 4-5 ani! „Este posibil ca acest virus să nu dispară niciodată”

-------------------------

Andrei Țăranu

Cum funcționează aplicația

Andrei a început să lucreze la acest proiect de îndată ce a realizat care sunt efectele pandemiei. Un model similar fusese testat deja în China, dovedindu-se de succes. Andrei a intrat apoi în contact cu unii dintre cei mai buni data oameni de știință de pe piaţă şi aşa l-a cunoscut pe Ivan Bestvina, din Croaţia, care în ultimii 5 ani a studiat modele de contagiune şi a scris şi lucrări pe această temă.

„A reuşit să dezvolte o arhitectură logică viabilă, care să corespundă cu tiparul după care se răspândeşte virusul. A primit peer review de la specialişti în date de la MIT şi Oxford”, explică Andrei.

Practic, modelul de contagiune, odată pus într-o aplicaţie, te anunţă dacă ai avut contact recent cu o persoană care a fost depistată pozitiv de COVID sau cu o persoană care a raportat ulterior simptome.

„În baza interacţiunilor avute, primeşti o alertă: mergi acasă, stai acasă până când ţi se alocă un test', spune Andrei Țăranu.

Aplicaţia foloseşte triangulaţia, Bluetooth şi GPS-ul pentru a descoperi lângă ce alt utilizator ai fost.

Aplicaţia conține şi o hartă, pe care sunt marcate locuri în care au fost recent cazuri confirmate, pentru putea să le eviţi. Pentru funcționarea ei, sunt necesare raportarea persoanelor infectate şi un grad de utilizare cât mai mare la nivelul unei ţări.

100 de milioane de utilizatori într-o lună, în India!

Modelul dezvoltat de Andrei Țăranu şi de echipa lui a fost folosit în aplicaţia oficială a guvernului indian. 100 de milioane de utilizatori au instalat-o şi o folosesc, în doar 41 de zile!

Aplicaţia de mobil este realizată de o altă companie privată, iar experţii acuză că au apărut probleme în privința protejării datelor personale ale utilizatorilor. Pentru Europa, de exemplu, ar fi nevoie de dezvoltarea unei alte aplicaţii care să utilizeze modelul lui Andrei şi Ivan.

În România, proiectul a fost transmis către STS, însă Andrei spune că până acum nu a primit niciun răspuns. Între timp, el şi echipa sa au câştigat un premiu de 3.000 de euro de la Comisia Europeană pentru acest proiect..

 

 

 

Cititi ZIARELE de astazi din Gorj: Clic aici 

Cum va fi vremea la Statia Meteo Apa Neagră: Meteo TISMANA  şi prognoza vremii la INMH: Clic aici

Programele posturilor TV: Clic aici Ultimele rezultate de la Loteria Romana: Clic aici

Radio Romania: Alegeţi postul radio dorit Plimbare pe strada mea: Plecare din faţa casei!

Dacă vedeţi un singur cadru, clic aici reîncărcare www.tomoniu.ro
 

Calendar inteligent info-astăzi (lb. franceză)

 

Calendar ortodox al fiecarei luni din anul 2015 (Si în anii 1970-2037)

 

image012

Contact Semănătorul Tismana

 

© Copyright Semănătorul Tismana – 2020

 

 

 

 

 

linie

 

---

Restartare site

 

  Alte ARTICOLE

---

 

Site www.tomoniu.ro

 

© Copyright Fundaţia Tismana – 2006

Aici situl „Cu noi găsiţi orice!”

 

Conversaţi cuminţi aici: pareri@tomoniu.ro